Gotvach.bg»Избрани Колекции»Козунак с Подсладител
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Козунак с подсладителиДобавете подсладителя и ванилията и лимоновата кора.
Замесете постепенно тестото, като започнете да разбърквате само в една посока....
Обикновен козунакОбилно ги посипвам със кристална захар и слагам козунака да се пече на 160 градуса във загрята фурна....
7
Чешки козунак
Пресявам брашното със солта и към тях прибавям шупналата смес с мая, която съм активирала преди това и предварително разбитите яйца и мляко.
Замесвам...
Чуден козунакНе искам да си приписвам заслугите за него, а да изразя благодарност, защото за първи път ми се получи истински козунак на конци, без да си правя...
2
Козунак Бриош
Разтворете маята и 1 с.л. от захарта в леко затопленото мляко, добавете 2 с.л. брашно и разбъркайте.
Завийте съда със стреч фолио и оставете на...
Пиян козунак
От един килограм брашно извадихме 6 малки козунака, като по този начин няма как да се получат големи конци в тестото....
Украински козунак
Замесва се отново и се оформя козунак. Слага се в тава, намазана с мазнина и поръсена с брашно....
Полски козунак
Млякото се кипва, сметаната се загрява, без да кипне. Половината от млякото и цялата сметана се смесват, добавя се брашното, разбърква се и се оставя...
Мамин козунакЗагрява се фурната на 180 градуса, печем козунака до приятен загар 40 минути. Всичко приготвено от мама е вкусно!...
12
Неизсъхващ козунакЧаша и половина от брашното се залива с горещото прясно мляко. Добавят се солта, 2 с.л. масло и медът. Разбърква се и след като изстине леко, се добавя...
2
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 4
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка: