Gotvach.bg»Избрани Колекции»Обикновена Питка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Обикновена домашна питкаТо се оставя настрана 20 минути и след това се оформя като питка.
Тя се поставя в намазнена тава и се маже с разбитите жълтъци....
Обикновена питка с хрупкава коричка
След това завийте питката с чиста кърпа.
Обикновената питка с хрупкава коричка е готова....
Обикновена содена питка за Бъдни вечер
След което се оформя плоска кръгла питка.
Отстрани питката се набожда с вилица. Това се прави, за да не се спука питката....
Постна содена питка (Божа погача)
В тази питка задължително присъства и паричка. Измийте я добре и увийте в алуминиево фолио....
Питка - ПицаОмесва се меко тесто.
След като втаса от цялото тесто се отделя една част около 250 г за центъра на питата а от голямата част се разточва обла...
3
Бабината питка
По питката се прави няколко дупчици с вилица и се поставя в загрята на 200 градуса фурна....
Новогодишна питка
Кубчето мая се разтваря в малко хладка вода с щипка сол и щипка захар. Когато шупне, се прибавя към предварително пресятото брашно, яйцата, киселото...
Питка Елха
В част от айрана се разтваря маята със захарта и се оставя да шупне.
Смесват се двата вида брашно в купа. В средата на брашното сипваме маята,...
Никулденска питкаЗатопляме млякото и изсипваме маята, захарта и 2 с.л. брашно при него. Изчакваме за 10 мин. маята да шупне.
Държим помещението, в което готвим,...
1
Постна питкаНамажете питката с олио и поръсет със семена. Изпечете я в умерено загрята фурна за около 40 минути. Намажете готовата питка с малко масло....
3
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 8
53
41
33
21
10
Дай твоята оценка: