Gotvach.bg»Избрани Колекции»Осоляване на Паламуд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Осолен паламудОсоленият паламуд се сервира с пресен лук, маслини, лимон и бяло сухо вино - например шардоне или ризлинг....
Как се осолява паламуд?
Паламудът се осолява така 3 дни. След това се изважда от солта и е готов за консумация....
Как се прави прясно осолен паламуд?
Завързваме осоления паламуд за опашката със здрав конец, а корема му разтваряме с клечка (лозова пръчка)....
Консервиран ПаламудВече почистения паламуд нареждаме в чисти бурканчета, подходящи за стерилизиране....
2
Паламуд консерваИзчистваме рибата, измиваме и режем на трахули. Приготвяме саламура от едрата сол, пускаме вътре яйце, яйцето трябва да се показва колкото пет стотинки...
1
Чорба от паламуд
Чорбата от паламуд е много вкусна!
Съвети:
Тази стара рибарска рецепта е основата за всички рибни чорби и бульони за супи....
Паламуд на сач
Почистете добре рибата, отстранете и главата. Нарежете я на шайби с дебелина 1.5 см. или 1 пръст. Поръсете всяко едно парче с морска сол и черен пипер...
Рейтинг
4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: