Gotvach.bg»Избрани Колекции»Пастърма в Саламура
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сланина в саламура с чесънПрез това време си приготвяме саламурата, на 1 л вода слагаме 50 г морска сол.
Слагаме водата и солта на котлона да заври....
Обикновена саламура за туршия
Смесете всички съставки за саламурата и разбъркайте, докато всичко се разтвори напълно....
Шаран в саламура с люти чушкиВ тенджера с 2-3 ч. ч. подсолена вода се слага обеленият и дребно нарязан кромид лук и се вари около 20 минути заедно със солта, лютивите чушлета...
1
Саламура от риба или месо
Саламура от риба си е традиционна рибена супа по мъжка рецепта.
В тенджера се слага вода за заври....
Сланина в саламура за ценители
След като изминат 30 дни, сланината в саламура за ценители е готова за консумация....
Как се прави саламура за пастърма?
Щом яйцето изплува на повърхността, саламурата за пастърма е готова.
Месото престоява в саламура за пастърма минимум около 72 часа....
Краставички в саламураВъзваряваме саламурата и ги заливаме след като изстине.
Претакаме всеки ден, след което прибираме на хладно....
1
Шипка в саламура
Пригответе саламура от меда, солта, водата и оцета.
Ако се окаже, че не е достатъчна - направете още една....
Маслини в саламура
За приготвянето на саламурата ви е нужна едра морска сол, като съотношението сол/вода е около 80-100 г сол на литър....
Пилешка супа СаламураЗалейте пилето с 1 л вода, добавете пилешки бульон и сварете до готовност, като внимавате да не го преварите.
След това го извадете, отцедете...
1
Рейтинг
4
Общо гласували: 8
53
43
31
21
10
Дай твоята оценка: