Gotvach.bg»Избрани Колекции»Правене на Мастика от Ракия
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашна мастикаВ голяма емайлирана кофа се слагат спиртът, анетолът и сакъзът. Докато се добавят продуктите, трябва да се бърка непрестанно /Ако атенолът е в твърдо...
Мезе за мастикаКопърът и морковът се нарязват на много дребно. Скилидките чесън се накълцват на ситно и се смесват с копъра и моркова.
Добавят се киселото мляко...
3
Ракия
Ракията представлява алкохолно питие, което е разпространено най-вече сред балканските народи. Ракията е традиционна напитка както за българите, така...
Гюлова ракия - Ракия от розиВ голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо.
Розовите листа се използват...
2
Черешова ракия
Подберете добре узрели череши, без дефекти и загнили места. Измийте ги много хубаво. Отстранете костилките и смачкайте плодовата пулпа.
Добавете...
Дюлева ракияНай-напред измийте и изчистете много добре дюлите от мъха. Желателно е да отстраните семките на дюлите или поне да внимавате да не ги спукате, докато...
4
Греяна ракия
В джезве или метално канче се слагат две супени лъжици захар.
Съдът се слага на котлона, за да се карамелизира леко захарта. След като покафенее...
Вишнева ракия
Всичко се смесва и стои 40 дена в стъклен съд на слънчево място.
После се прецежда и държи в стъклена бутилка, на хладно място....
Бадемова ракияЗа да направите ракията, ще трябва да смелите бадемите в мелачка.
На 100 л вода се добавят 18 кг захар.
В сместа добавяме бадемите и добавяме...
2
Крушова ракияПодберете добре узрели круши, по възможност без загнилости. Крушите се режат на малки парчета и се правят на пюре.
За да увеличите количеството...
6
Рейтинг
4
Общо гласували: 7
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка: