Gotvach.bg»Избрани Колекции»Приготвяне на Домашен Катък
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашен катък с пресен чесънСлагаме киселото мляко да се изцежда през тензух.
Натрошаваме сиренето.
Смесваме цеденото мляко със сиренето.
Към сместа добавяме пресния...
Домашен катък с печен пипер
Чесънът се счуква, добавят се млякото, олиото, солта и лимонената киселина - бият се с пасатор до получаване на хомогенна гъста паста (ако е необходимо...
Вкусен домашен катък по селски
Вкусният домашен катък по селски е готов.
Източник: Diqn Tania Denevi от Кулинарна мрежа...
Пълнени чушки с домашен катък
Предварително пригответе катъка, като оставите овчето кисело мляко да се цеди в тензухена торбичка около 10 часа....
Катък с извара и яйца
В купа се смесва изварата с киселото мляко и яйцата, пасират се до еднородна смес.
Добавят се пиперът, чесънът, сол и черен пипер на вкус....
Катък с тиквички и моркови
Прибавете зеленчуците към катък. Овкусете с чесън, добавете нарязан копър.
Поднесете млечната салата с маслини....
Разядка катък с печени чушкиРазбърква се хубаво, покрива се с фолио за свежо съхранение и катъкът се прибира за час-два в хладилник....
5
Салата с катък и чушки
Смесваме катъка със сиренето.
Измиваме и изчистваме чушките.
Пълним ги.
Нарязваме и подреждаме в чиния.
Накрая поръсваме с копър....
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 10
54
41
31
24
10
Дай твоята оценка: