Gotvach.bg»Избрани Колекции»Традиционни Родопски Ястия
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Качамак по родопски с месоС лъжичка се взема от запръжката само светлата част от мазнината и заливаме родопския качамак.
Много вкусна родопска гозба....
Катми по родопски - от с.РодопиВ леко затоплено мляко, прибавяме маята, яйцата, олиото и солта. Разбъркваме добре, прибавяме брашното малко по-малко.
Тестото трябва да тече...
3
Марудници по родопски от кухнята на Бени
Сервираме марудниците по родопски от кухнята на Бени по желание със сладко, течен шоколад, сирене или друго по желание....
Запечен зрял фасул по родопски за Бъдни вечер
Почистеният и измит фасул се поставя в съд и се залива със студена вода. След 10-12 часа се изплаква и поставя в пръстено гърне.
Към него се прибавят...
Родопски катъкКиселото мляко се изцежда през марля 5-6 часа.
Изсипва се върху натрошено сирене.
Добавя се ситно нарязан чесън.
Овкусява се с копър,...
1
Родопски пареник
Нарежете обелените картофи на кубчета, сложете ги подсолената вода да се сварят до омекване. Махнете ги от котлона и равномерно изсипете върху тях...
Родопски пататникНастържете почистените картофи и лук на по-едро ренде. Изцедете излишната течност, ако е прекалено много. Овкусете сместа с джоджена и сол на вкус...
1
Родопски прасникМесото се сварява напълно в солена вода, след това се нарязва на парчета и се накъсва.
Картофите се обелват, измиват, слагат се в тенджера и се...
2
Родопски марудници
Родопски марудници, които да гарнирате със солена или сладка плънка.
Разбъркват се яйцата със захарта и солта....
Родопски Дудник
В купичка счукваме яйцата и прибавяме сол. Разбиваме ги за минутка-две на ръка.
Към разбитите яйца прибавяме киселото мляко и отново разбъркваме...
Родопски рогчета
Докато загрява фурната, Родопските рогчета втасват още веднъж и печем до зачервяване.
Рецептата е на Иван Звездев....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: