Gotvach.bg»Избрани Колекции»Туршиите на Баба
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рум Баба
Разтворете маята в затопленото прясно мляко с 1 ч.л. захар. Оставете на топло да втаса.
В купа разбийте яйцата. Разтопете маслото и оставете да...
Баба ГанушПатладжаните се пробождат на няколко места и се пекат 10-15 минути на 220 С.
Лукът, джодженът, чушката и доматът се нарязват на ситно.
Изпечените...
6
Защо се слага аспирин на туршиите?Това му свойство се проявява под друга форма при използването при приготвяне на туршии....
6
Виненките на баба
Пресяваме брашното със сито в дълбока тава. Пресяваме със цедка пудрата захар, да няма бучки в друг съд.
В брашното правим кладенче и слагаме...
Питката на баба
Тази питка знам от баба ми и я приготвяме винаги за Коледните празници.
Маята разтваряме в малко топла вода и добавяме захарта. Оставяме на страна...
Курабийките на бабаВ една тава се слага брашното и постепенно се прибавят всички останали продукти.
Омесва се хубаво тесто, от което се оформят курабийки и се пекат...
5
Летен Баба Гануш
Една бърза и вкусна разядка Баба Гануш с вкус на лято. С малко съставки, съвсем лесно приготвяне и бързо изяждане на разядката с патладжан:
Първо...
Орехчетата на баба
Смилате, първо, обикновени бисквити на прах и слагате в отделна купа.
След това смилате орехите - също на ситно, и ги сложете в отделна купа....
Кекс от бабаС продуктите се забърква меко тесто.
Във форма за кекс, намазана с масло, се изсипва тестото и се оставя да втаса за половин час.
Кексът се...
1
Тиганичките на баба1. Яйцата са на стайна температура. Разбиват се много добре със солта.
2. В киселото мляко се слага содата, разбърква се да шупне и се добавя към...
2
Рейтинг
4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: