Gotvach.bg»Избрани Колекции»Шупла от Банско
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Разложка шуплаРазбийте яйцето с малко вода, постепенно прибавете пресятото брашно и сол и разбъркайте.
Трябва да получите тесто, което е малко по-гъсто от палачинково...
Баница шупла
Изпечената шупла покрийте с вестник и хубаво с кърпа. оставете така за 10 минути. Поднесете я леко охладена, нарязана на парчета....
Истинска Разложка ШуплаИзваждаме тавата от фурната и намазваме запечената шупла с останалата част от маслото.
Разбиваме две яйца и намазваме цялата шупла....
2
Разложка шарена шупла
Мое допълнение към старовремешната рецепта е поръсването на шуплата отгоре с любимите семена и подправки :) Експериментирах, като едната шупла разделих...
Капама от БанскоНаредете продуктите в глинен съд в следната последователност: на дъното се слага сланината, отгоре се нареждат приготвените от зелето и ориза постни...
1
Банско Катино МезеНарязваме свинското на дребно и го запържваме, прибавяме гъбите и лука и продължаваме да пържим докато лука потъмнее.
След 1-2 мин прибавяме доматеното...
6
Греяно Банско Вино
Слагате подправките в съда с виното и варите на силен котлон докато кипне, след като кипне отстранете виното от котлона и разтворете вътре захарта...
Пилешка капама от БанскоНарежете цвеклото на парчета. Оризът се запържва, докато стане "прозрачен".
7-8 листа от зелето се запазват цели, а останалата част се нарязва...
1
Бански Кукурини
Разбиваме яйцето с водата, олиото и солта.
На етапи добавяме и брашното и омесваме меко тесто, което връщаме в купата. Покриваме го с кърпа и...
Банска КавърмаМесото се измива и почиства от сухожилия и ципи. Нарязва се на едри кубчета. Поставяме го в стъклена купа и го овкусяваме със сол, черен пипер и 1...
1
Банска КапамаНарязваме зелето и го обезсоляваме като го накиснем във вода, след което го изстискваме много добре от водата.
Запържваме ориза с черен пипер....
2
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 6
52
41
31
22
10
Дай твоята оценка: