Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тестови сухари помагат при печенето

Тестови сухари помагат при печенето

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Печени Ребърца

Домакините, които не са наясно с всички особености на фурната си, могат да изпаднат в доста неловко положение пред гостите си. Ако фурната ви е от старите модели, то е ясно, че се нагрява бавно и неравномерно.

Но дори и новите модели фурни понякога трябва да бъдат тествани, за да сте наясно с възможностите им. За тази цел френски готвачи съветват да използвате сухари за тестване.

Нарежете хляб на едри филии и ги наредете върху решетката на фурната. Тя трябва да се намира в средната част на фурната. Печете при максимална температура в продължение на няколко минути.

След това огледайте филийките и ще забележите, че някои от тях са по-тъмни от другите. Така ще получите информация за най-горещите точки на вашата фурна.

Когато готвите, отдалечете съда от тази гореща част или постоянно въртете тавата, за да се изпече ястието равномерно. Има много други тайни при ползването на фурната и една от тях е да дадете на месото да си почине.

Ребърца

Тоест, след като сте го извадили вече готово от фурната, където сте го приготвяли възможно най-бавно, за да стане вкусно и крехко, трябва да го оставите да си почине на стайна температура.

Тогава сокът от месото, който се е събрал в центъра на парчето, ще се разлее равномерно и печеното месо ще стане изключително сочно и крехко, а също така и вкусно.

Същото се отнася и за пилешко месо. Необходими са му поне пет минутки, за да си отпочине, но най-добре е, ако го оставите за двадесетина минути – тогава ще е най-крехко.

Винаги размразявайте месото, преди да го приготвяте. По добре е ледът да се топи на стайна температура, а не набързо във вряща вода.

Когато е в кипяща вода, част от месото се е сварила, преди да е необходимо, а пилето и зеленчуците могат да се превърнат в пюре и да поемат прекалено много течност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest