Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»За положителния ефект от солта

За положителния ефект от солта

AdminAdmin
Администратор
95442k
Сол

Всеизвестен факт е, че т.нар. бели отрови (сол, захар и брашно) са по-скоро вредни за организма и здравето, отколкото полезни. Разбира се, както всяко правило, и това има изключения… и то какви.

Солта е набеждавана и то не без основание за виновника на ред заболявания, като такива на сърцето, мозъка. Солта помага тялото ни да задържа вода, в следствие на което се чувстваме подпухнали и подути.

Оказва се обаче, че малки количества сол са в състояние да изпратят сексуалния живот на жените в нови измерения. Немски изследователи от университета в Карлсруе са провели редица изследвания върху влиянието на различни хранителни продукти върху женското либидо.

Крайният резултат е направо фрапиращ: жените, които обичат да похапват вредни консервирани храни, пълни със сол, се радват на няколко пъти по-пълноценен сексуален живот.

В проведеното изследване били тествани приблизително 800 жени на възраст между 25 и 35 години. Крайните резултати показват, че солените храни имат положителен ефект върху сексуалното желание на нежния пол.

Либидо

Учените с нескрито самодоволство стигнали до заключението, че жените, които предпочитат да хапват консервирани зеленчуци и гъби, работят прогресивно и без да осъзнават за бурния си сексуален апетит. Те приемат ежедневно до 30 грама сол и в краен резултат правят секс от 2 до 5 пъти на седмица.

За разлика от тях, представителките на нежния пол, които по една или друга причина се ограничават в употребата на солени продукти и не ядат “вредните консерви” правят секс също от 2 до 5 пъти, но за месец.

Тайната на солта като афродизиак специалистите обясняват просто: натриевият хлорид повишава производството на тестостерон, хормонът, отговорен за либидото. Ето защо жените, които обичат солени храни имат и повишен сексуален апетит.

Важно е да се знае, че тялото ни съдържа 80% вода и се нуждае от сол, за да бъде добър електролит и така да могат всички процеси да протичат нормално.

Препоръчва се на ден да се пият между 6-8 чаши вода, към които трябва да се добави и малко нерафинирана морска или каменна сол. Готварската сол е противопоказна за целта, защото тя съдържа 5% примеси, някои от които са отровни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest