Храните, които съдържат най-много трансмазнини

Храните, които съдържат най-много трансмазнини

Всеки, втвърден чрез химическа реакция с участието на водород хранителен продукт съдържа трансмазнини. Процесът е известен като хидрогениране, а ако видите в съдържанието на опаковката това кодово име, по-добре не купувайте.

Общо взето всички продукти в заведенията за бързо хранене се приготвят с хидрогенирани мазнини, а ефектът от това вече години наред стряска специалистите в цял свят с епидемията от затлъстяване.

Най-много трансмазнини се съдържат във:

- всички готови баници и закуски, особено в бутер тестото. Промишлено произведените тестени изделия с много малки изключения са потенциален враг на доброто здраве и тънката талия;

Храните, които съдържат най-много трансмазнини

- солети, чипс, царевични пръчици са друго звено на богати на трансмазнини продукти. Вредни са, защото се приготвят с много промишлен маргарин и трябва да се избягват. Препоръчително е да не се дават на малки деца;

- шоколад – за нещастие дори той се прави с растителни мазнини. Разбира се, не всички шоколади са в графата „храни-табу”, но ако си купите по-евтин, бъдете сигурни, че транс мазнините са в него. Четете внимателно съдържанието на опаковката. Ако на шоколада пише, че съдържа само краве масло, това е добре;

Храните, които съдържат най-много трансмазнини

- растителна сметана – в нея единственият растителен елемент е хидрогенирана мазнина. Тя е изцяло „синтетичен продукт” и е вредна;

- пуканки за микровълнова печка – те са като бомба от трансмазнини. Ако си ги приготвите сами по „бабиния” начин, няма проблем;

- зърнени закуски от типа на корнфлейкс и разновидностите му, които са любими на децата, също съдържат вредните мазнини

- маргарин – царят на хидрогенираните мазнини. В последно време производителите се стреснаха и започнаха да произвеждат маргарина с естествени съставки...или поне така пише на опаковките.

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
фифи
фифи
09.12.2014 10:37
Затлъстяването е най-вече от шоколада и сладкарските и тестените изделия, богати на захари и модифицирани нишестета с висок гликемичен индекс! С това можеш да хванеш диабет тип 2 още на 25 години!Освен това шоколада съдържа какао, което пък съдържа алкалоида теобромин. Алкалоидите, освен че са протоплазмена отрова, водят и до пристрастяване!! Кафе, шоколад, цигари, алкохол - това са корпоративни наркотици, незабранени от закона!!!
1
0