неделя, 29 март

Защо да ядем чесън?

Ядене на Чесън
4.8 от 10 Гласа

Още за Чесън

Избрано

Ползата от чесъна е обусловена от съдържанието на жизненоважното химично съединение алицин, което е чудесно терапевтично средство. Алицинът, който съдържа сяра, е виновникът за аромата на чесъна.

Човечеството използва чесън повече от три хиляди години. През Първата световна война хирурзите са използвали чесъна за антисептик при лечение на рани.

Чесънът съдържа фосфор, калций и желязо, йод, сяра, хлор, алицин и алисатин. Той е полезен при диабет. Диабетът може да увреди бъбреците, нервната система, сърцето и зрението. Маслото от чесън помага при лечението на страничните ефекти на диабета.

Чесънът заради високото ниво на алицин предотвратява окисляването на вредния холестерол. Всички хора с високо ниво на вреден холестерол трябва да включат чесън в менюто си.

Чесънът е полезен при хипертония. Когато човек има високо кръвно, алицинът в чесъна действа отпускащо на кръвоносните съдове. Чесънът се бори и с тромбозите.

Всекидневната употреба на чесън помага да се отстранят проблемите с храносмилането. Дори раздразнения на храносмилателния тракт могат да бъдат отстранени с чесън.

Чесънът е богат на селен, кверцетин и витамин С, което помага за лечението на очни инфекции и болести. При болки в ушите се използва чесън, защото той има противогъбични и антибиотични свойства.

Чесън

Чесново масло можете да си приготвите сами, като изцедите сока от настърган чесън и го добавите в зехтин. Сместа се съхранява при стайна температура три дни.

Чесънът лекува дизентерия, диария и колит. Ролята му в отстраняването на глистите е направо феноменална. Той не влияе на полезните организми в стомаха, но действа разрушително на вредните бактерии.

При настинка и кашлица консумирайте суров чесън. В началото на заболяването изяжте две сурови скилидки, това ще ви помогне да се преборите по-бързо с болестта.

Чесънът помага за заздравяването на рани, но трябва да се смесва с вода, тъй като може да подейства дразнещо на кожата. За предпазване от акне и за лечението му се използва маска от чесън, мед, течна сметана и куркума.

Чаша прясно мляко със сварени в него три скилидки чесън носи облекчение на страдащите от астма. Чесънът усилва сексуалното влечение и може да се използва като подмладяващо средство в спалнята. Хората, които правят прекалено много секс, трябва да ядат много чесън, за да се предпазят от нервно изтощение.

Чесънът е много полезен в суров вид. Само една скилидка дневно носи огромна полза за здравето ви. Ако добавяте чесън в ястия, трябва да го добавите в последния момент, за да не се губят полезните му вещества.

 • Google+
 • Pinterest

Отзиви (7)

 • 0
  0
  Отговор
  Преско

  2013-09-23, Оценка 5 от 5 за Защо да ядем чесън?

  Изпуснато е още едно свойство, че предпазва и от вампири :D
  Вярно есенно време ми се дояжда много силно! ;)
 • 0
  0
  Отговор
  325

  2013-09-15, Оценка 5 от 5 за Защо да ядем чесън?

  Много е вкусен и освен това, наистина ми се дояжда най-много през есента, което е знак, че организмът ни има нужда от него, за да засили имунната система:)Аз го слагам и в манджи, които стават много по-вкусни с него:)
 • 1
  0
  Отговор
  MNT

  2013-08-30, Оценка 5 от 5 за Защо да ядем чесън?

  Наистина чесъна се бори с много болести.. И трябва да се консумирва често :))
 • 0
  0
  Отговор
  mario

  2011-08-22, Оценка 4 от 5 за Защо да ядем чесън?

  Само с редовна консумация можете да разберете, какви чудеса прави чесъна.

  Чесънът е уникален.
 • 1
  0
  Отговор
  Хамбург

  2011-06-20, Оценка 4 от 5 за Защо да ядем чесън?

  И аз в момента четейки, ям чесън.
 • 0
  0
  Отговор
  vanu6ka

  2011-04-17, Оценка 4 от 5 за Защо да ядем чесън?

  Аз и децата ми ядем чесън всеки ден и много рядко имаме здравословни проблеми.
 • 0
  0
  Отговор
  silvi

  2011-02-07, Оценка 4 от 5 за Защо да ядем чесън?

  Яжте чесън.

В тази статия е публикуван материал относно Защо да ядем чесън?. Ако имаш предложение или си на мнение, че публикуваната информация не е по заглавието Защо да ядем чесън?, би могъл да се обърнеш към Готвач.бг от формата за контакт и ние ще редактираме/разширим публикацията.