неделя, 29 март

Вода с лимон за добро здраве и фигура

Вода с Лимон
4.2 от 33 Гласа

Още за Лимони

Избрано

Не коства много да добавите резен свеж сочен лимон към поне една от осемте чаши с вода, които задължително трябва да изпивате на ден за добро здраве и фигура. Напитката действа супер тонизиращо, зарежда организма с енергия и витамин С.

Цитрусовият плод съдържа минерали и олиго-елементи, действа срещу умората, убива бактериите, подобрява функционирането на бъбреците и черния дроб.

Диетолозите са категорични, че водата с лимон е ценен съюзник в борбата с отслабването. Напитката действа очистително – тя помага за отстраняването на вредните вещества от организма, като по този начин го предпазва от редица заболявания.

Освен това лимонът във водата оказва благоприятен ефект върху храносмилателната система. Редовната консумация на вода с лимон помага при запек и диария, регулира функциите на стомашно-чревния тракт.

Напитка

Свежата напитка е ценна и за черния дроб, тя предоставя на органа натурални агенти, когато концентрацията на ензими не е достатъчна. Лимонът във водата помага за регулирането на въглехидратите в кръвта.

Най-добър ефект напитката има, когато се консумира рано сутрин на гладен стомах. Лимонът съдържа много ценни минерали и има алкален ефект върху червата. Напитката кара храносмилателната ни система да заработи и да усвои закуската, която приемаме половин час по-късно.

Много бременни жени се доверяват на простичкия коктейл, който помага при сутрешни неразположения.

Добри резултати дава също пиенето на топла вода с лимон сутрин на гладно. По желание към напитката може да се добави и малко мед.

Лимонът на гладно обаче не се препоръчва за много слаби хора.

 • Google+
 • Pinterest

Отзиви (12)

 • 1
  2
  Отговор
  КГБ

  2013-12-14, Оценка 5 от 5 за Вода с лимон за добро здраве и фигура

  цру
  Много си тъп, бе, цру...вярно е, че има хора, които се борят с отслабването, ама тук става дум за такива, които се борят с надебеляването, сещаш ли се? Тъпак!
 • 6
  3
  Отговор
  цру

  2013-11-05, Оценка 5 от 5 за Вода с лимон за добро здраве и фигура

  Пардон лъжица, не лъвица....:))))))))))) Е за мъжете се препоръчва лъвица
 • 2
  1
  Отговор
  цру

  2013-11-05, Оценка 5 от 5 за Вода с лимон за добро здраве и фигура

  ами на оффф офф оф - ти си тъпа, ама супер тъпа. Помага, първо, защото като пиеш чаша топла вода сутрин с лимон после не ти се яде, второ, защото подхранва организма и трето, защото изчиства организма, особено ако добавиш лъжица мед. Писна ми от хейтъри...За другите - на 200г топла вода 1 малък лимон или половин голям и 1 супена лъвица мед - сутрин и вечер
 • 2
  7
  Отговор
  Оффф ОФф Оф ...

  2013-08-14, Оценка 3 от 5 за Вода с лимон за добро здраве и фигура

  "Диетолозите са категорични, че водата с лимон е ценен съюзник в борбата с отслабването" абе вие прости ли сте тъпи ли сте какви сте .... борбата с отслабването .... идиоти
 • 1
  1
  Отговор
  руми

  2013-08-10, Оценка 3 от 5 за Вода с лимон за добро здраве и фигура

  а за лимона не разбрах как го приготвяш половин лимон (цял)сложен в водата или изтискан на сок и после го смесваш с водата!! Благодаря предварително!!!
 • 0
  2
  Отговор
  Веселка

  2013-08-02, Оценка 3 от 5 за Вода с лимон за добро здраве и фигура

  оффффф а дали се свалят килограми
 • 2
  1
  Отговор
  маги

  2013-02-22, Оценка 3 от 5 за Вода с лимон за добро здраве и фигура

  и аз пия така много вода...почти 5 литра на ден..обаче лимона е нарязан на парченца вътре...внимавайте...зъбите се развалят от киселината
 • 0
  1
  Отговор
  aaa

  2012-10-16, Оценка 5 от 5 за Вода с лимон за добро здраве и фигура

  Перфектна комбинация е.
  Открих я случайно преди около две години - половин лимон в половин литър вода, може и по-концентрирано половин лиомон в 250мл. На ден може до два три лимона да изпиеете по тази схема, като не трябва да се прекалява и да не е всеки ден т.е. максимум три дни в седмицата
  Чисти перфектно и не си гладен, а същевременно имаш енергия.
 • 0
  1
  Отговор
  aafreeware

  2012-10-12, Оценка 3 от 5 за Вода с лимон за добро здраве и фигура

  Какви са пропорциите вода- лимон?
  Благодаря
 • 0
  0
  Отговор
  Velikova

  2011-09-16, Оценка 4 от 5 за Вода с лимон за добро здраве и фигура

  Аз го правя от две седмици. Искам да споделя, че се чувствам прекрасно, по-жизнена и енергична. Относно отслабването мога да потвърдя по-горе написаното.

В тази статия е публикуван материал за Вода с лимон за добро здраве и фигура. Ако имаш предложение или мислиш, че предоставената информация не отговоря на заглавието Вода с лимон за добро здраве и фигура, би могъл да се свържеш с Готвач.бг от линка за контакт и ние ще редактираме/разширим публикацията.