Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Да си приготвим мързелива торта Наполеон

Да си приготвим мързелива торта Наполеон

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Наполеон

Можете да изненадате близките си, като приготвите торта Наполеон бързо и по мързеливия начин, който изключва досадното месене на тънките кори.

За основата на тортата ще ви трябва половин килограм готово бутертесто. За крема са ви необходими половин литър прясно мляко, седем яйца, двеста грама пудра захар, триста грама масло, една супена лъжица коняк, две пакетчета ванилия.

Размразете тестото, без да го разопаковате. След това го разточете на кори с дебелина не повече от четири милиметра. Изпечете ги на 180 градуса до златисто.

Сега трябва да приготвите крема. Разбийте яйцата много добре и на тънка струйка налейте млякото, като непрекъснато разбивате сместа, за да стане хомогенна.

Торта Наполеон

Сварете на водна баня на бавен огън, като постоянно разбърквате, за да не изгори кремът и да не стане на бучки. В момента, в който кремът стане гъст, махнете го от котлона.

Поръсете го с пудра захар, за да не хване коричка, докато изстива. Разбийте маслото, докато стане почти бяло на цвят. Добавете ванилията в пудрата захар.

Добавете пудрата захар с ванилията в маслото и продължавайте да разбивате, докато стане съвсем бяло на цвят. В изстиналия крем добавете маслото и коняка.

Кремът е готов. Намажете готовите кори с него, като последната кора намажете с крем, а върху нея наръсете начупената на едри трохи една от корите.

Сложете тортата в хладилника за няколко часа, а най-добре е да престои цяла нощ, за да стане още по-вкусна. Разрежете тортата на триъгълници, поръсете с пудра захар и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest