Идеи за бързи гъбени супи на микровълнова

Идеи за бързи гъбени супи на микровълнова

Готвенето с микровълнова печка е интересно и лесно занимание. Има обаче няколко неща, които трябва да знаете, преди да започнете да готвите супа на микровълнова.

За приготвянето им се използват дълбоки порцеланови или стъклени съдове. Ако използвате топла вода или бульон вместо студена, времето за приготвяне значително се намалява.

Тестените изделия като например фиде, макарони или юфка се сваряват предварително в малко вода в микровълновата, след което се добавя и останалата течност. И този метод съкращава времето за готвене.

За сгъстяване на супите можете да използвате смес от масло и брашно. По този начин брашното не остава на бучки и не е необходимо допълнително варене. За супа за 4-ма (1/2 литър) е необходима застройка от 4 лъжици брашно и 4 лъжици масло. Двете съставки се разбиват добре с дървена лъжица.

Кремсупа с гъби

Необходими продукти за 4 порции: 500 грама нарязани гъби от консерва, 1 кафена чашка бяло вино, 4 лъжици брашно, 4 лъжици масло, 1 литър бульон, сол, смлян черен пипер.

Разбийте с миксер или дървена лъжица маслото и брашното. При непрекъснато бъркане добавете бульона. Изсипете в съд за микровълнова и варете 3-4 минути при 600 вата. Добавете гъбите и бялото вино, солта и черният пипер. Варете още 2-3 минути при 600 вата. При поднасяне украсете супата със стръкчета магданоз или копър.

Идеи за бързи гъбени супи на микровълнова

Гъбена супа със сирене

Необходими продукти за 4 порции: 2 супени лъжици масло или маргарин, 1 глава кромид лук, 250 гр. пресни гъби, сокът на един лимон, 1 ½ чаша чаена лъжица бяло вино, 250 мл. течна сметана, сол, счукан бял пипер, 1 щипка индийско орехче, 1 щипка захар, 2 супени лъжици ситно нарязан магданоз, 1 супена лъжица брашно, 100 г натрошено краве сирене.

Разбийте маслото и брашното добре с дървена лъжица. Добавете ситно нарязания кромид лук и изсипете сместа в намазан с олио съд за микровълнова. Почистените гъби се измиват със студена вода и се нарязват на филийки. Поръсват се с лимонов сок и се добавят при лука. Сместа се разбърква и се задушава 6-8 минути при 600 вата.

Сметаната, счуканият бял пипер, индийското орехче, захарта, солта магданоза и бялото вино се разбъркват добре и се изсипват към гъбите. Поръсва се с натрошено сирене и се вари за още 5-6- минути при 600 вата.

Две минути преди изваждане супата трябва да се разбърка.

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати