Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Зърнените кълнове са причина за бактерията Ешерихия коли

Зърнените кълнове са причина за бактерията Ешерихия коли

AdminAdmin
Администратор
95442k
Зърнените кълнове са причина за бактерията Ешерихия коли

Откриха източника на смъртоносната зараза, която отне живота на 29 души и разболя около 3 000. Причината за епидемията с коварната бактерия Ешерихия коли са отглежданите в Германия зърнени кълнове.

Информацията е подадена от директора на германския Център за контрол на заразните болести – Райнхард Бургер.

До този извод се стигнало, след като изследвали пътници на един автобус, всички от които са се хранили с бобени кълнове в един и същи ресторант.

Всички те впоследствие се разболели от първия симптом на Ешерихия коли – кървава диария.

Следващите състояния включват висока температура и инфекции във всички органи. Слабият имунитет допълнително увеличава предразположеността към заразяване с бактерията.

Тази информация сваля обвиненията на властите в Хамбург, които първи посочиха испанските краставици за преносител на бактерията.

Смъртоносната бактерия поразявала първо нервите и бъбреците.

За сега добрата новина е, че по думите на Бургер скоростта на разпространение на епидемията намалява.

Към момента около 700 души все още са в болница с опасни усложнения, които могат да доведат и до остра бъбречна недостатъчност.

Според официалните данни в България няма регистриран случай на заразяване с опасния щам.

Добрата лична хигиена е един от начините за предпазване от всички опасни бактерии. Засега избягвайте консумацията на зеленчуци, непреминали термична обработка. Абсолютно задължително е преди приемане храните да бъдат старателно измити.

Германия ще отмени забраната за потребление на краставици, домати и зелени салати. Тя ще остане в сила само за потреблението на кълнове от семена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
elaSt
elaSt
19.09.2014 14:41
Боже милостиви! Що за идиот е написал това? Суровоядците се хранят предимно с покълнали зърна (семена), зеленолистни растения и зеленчуци. По-скоро си задайте въпроса, защо се храните с индустриално произведена храна? А щом допускате незнайни персони да приготвят храна Ви... ще трябва да си понасяте и последствията. Аз пътувам много, но боже опази, не се храня в обществени заведения. И през ум не ми минава да оставя грижата за собственото си здраве в ръцете на хора, които нямат елементарна лична хигиена.
4
0