неделя, 29 март

Битови хитрини

Битови хитрини
5.0 от 4 Гласа

Още за Микровълнова

  Ако хладилникът ви не работи, съхранявайте маслото в солена вода, като отстраните опаковката му. Така вкусът му става много по-добър. Маслото трябва да плува свободно.

  Ако в микровълновата фурна има много полепнали по стените остатъци от храна, сложете една купа с вода и включете на максимална мощност. След това остава само да избършете с кърпа.

  За да не цапате ръцете си и чукчето за месо, когато начуквате пържоли, завийте ги с прозрачно фолио. При липса на такова ги завийте с обикновен найлонов плик.

  Най-добрият начин да изчистите порцеланова чаша от наслоявания, е да налеете в нея минерална вода. Оставете водата да престои цяла нощ, а на сутринта изплакнете.

  Битови хитрини

  За да съберете фини парченца от счупена стъклена чаша, осветете пода с фенерче под ъгъл. Така и най-малките парченца стъкло ще станат забележими.

  За да съберете парченцата стъкло от пода, търкаляйте по пода топка от пластелин, тесто или пресен хляб. И най-малките парченца, незабележими за окото, ще полепнат по топката.

  За да забиете пирон високо над главата си, пробийте парче картон с пирона. Използвайте картона като държач на пирона, той няма да падне от него.

  Кренвиршите се чистят по-лесно, ако ги продупчите с вилица. Те ще увеличат размера си, ако ги полеете с вряла вода, и обвивката ще падне сама.

  Ако сте изцапали ръцете си с блажна боя, намажете ги с олио, това ще помогне за отстраняване на боята.

  Слагайте под корените на растенията сурови рибешки глави.Не се притеснявайте, че те ще изгният и ще миришат лошо. След месец разровете почвата и няма да откриете и следа от главата. За да горят свещите по-добре, натрийте ги с влажен сапун.

  • Google+
  • Pinterest

  Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

  В текущата статия е публикуван материал на тема Битови хитрини. Ако имаш предложение или мислиш, че публикуваната информация не е по темата Битови хитрини, би могъл да се обърнеш към екипа ни от линка за контакти и ние ще редактираме/разширим публикацията.