Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Кои са най-подходящите сандвичи за чаено парти?

Кои са най-подходящите сандвичи за чаено парти?

AdminAdmin
Администратор
95442k
Кои са най-подходящите сандвичи за чаено парти?

„Чаените“ сандвичи са изключително популярни във Великобритания, където дребните хапки са перфектно допълнение към следобедния чай.

Те се сервират първи на чаените партита. След тях гостите могат да похапнат кифлички или други сладка, подходящи за горещ или студен чай.

Елегантните сандвичи са се превърнали в неизменна част от кулинарните изкушения в целия свят.

История на чаените сандвичи

Смята се, че херцогинята Ана Мария Станхоул, придворна дама на кралица Виктория, е изобретателят на дребните сандвичи за чай. За нея било известно, че около 4 часа следобяд започвала да задоволява късния си апетит с дребни хлебни хапки и чай. Херцогинята започнала да кани и други придворни дами на своите следобедни похапвания. С времето дребните хлебчета постепенно отстъпвали място на малките сандвичи, които днес са повече от задължителни за всяко чаено парти.

Размер на сандвичите

Този тип сандвичи обикновено са доста малки. Идеята е те да бъдат консумирани само с 1-2 хапки. Идеалната ширина на намазаните филийки трябва да е колкото широчината на три пръста. Деликатният им размер е перфектен за чаените партита, тъй като са лека храна, благодарение на която не преяждате и все пак оставате сити и пълни с енергия.

Кои са най-подходящите сандвичи за чаено парти?

Особености и съставки

Обичайно сандвичите се правят от тънко нарязан хляб. Триъгълната форма също е популярна. Важното в случая е коричките да бъдат премахнати.

Дребните филийки се намазват с крема сирене, майонеза, студено масло или друго любимо мазило. Идеята е хлебчетата да не се мажат с течни продукти, които ще ги направят меки и лесно чупливи. Типичните сандвичи за чай в никакъв случай не трябва да бъдат меки или сладки. Бъдете пестеливи с нещата, които поставяте отгоре. В противен случай ще рискувате гостите ви да преядат твърде бързо.

Няма специални изисквания за вида на хляба. Важното е той да бъде нарязан на тънки филийки. За предпочитане обаче са белите хлебни изделия. Местото също трябва да бъде нарязано на много тънки филийки.

Подходящи са всички разновидности на пилешкото месо, риба тон или сьомга. Краставицата също е сред най-подходящите съставки за този тип сандвичи. Същото важи и за маринованите маслини и чушки, предпочитани заради тяхната лекота и вкусови качества.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
52
41
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ПИТ
ПИТ
28.06.2015 16:02
Много тъпа статия....."Важното в случая е коричките да бъдат премахнати."...На снимката ляба е с кора...
3
0