Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Бързи супи, подходящи за микровълнова

Бързи супи, подходящи за микровълнова

AdminAdmin
Администратор
95442k
Бързи супи, подходящи за микровълнова

Предлагаме ви две рецепти за супи, чиято топлинна обработка ще отнеме не повече от двадесетина минути в микровълнова печка. Използвайте топла вода или бульон, вместо студена, за да съкратите до максимум времето за приготвяне на ястията.

Супа от тиквички

Необходими продукти за 4 порции: 100 гр шунка, 1 глава кромид лук, 500 г тиквички, сока от ½ лимон, 1 скилидка чесън, сол, 300 гр зеленчуков бульон, млян черен пипер, настъргано индийско орехче, копър, щипка захар, бучка масло, 1 супена лъжица масло.

Приготвяне: Измийте и почистете тиквичките. Нарежете ги на кубчета, шунката – на тънки ивички, а лука – на ситно. Добавете олиото, солта и счукания чесън.

Задушете 6-8 минути на 600 вата в подходящ за микровълнова фурна съд. След което поръсете с подправките и захарта и само затоплете.

Поднесете супата топла, поръсена със ситно нарязан копър.

Супа от лапад (или маруля)

Бързи супи, подходящи за микровълнова

Необходими продукти за 4 порции: 2 супени лъжици масло или маргарин, 1 глава кромид лук, малка връзка лапад (или 1 маруля), 1 чаена чаша бяло вино, 2 средно големи картофа, 500 мл зеленчуков (или пилешки) бульон. млян черен пипер, щипка захар, сол, 3 супени лъжици кисело мляко за застройване, 2-3 супени лъжици ситно нарязан магданоз, 1 пушено пилешко бутче.

Приготвяне: Сложете маслото или маргарина в съд за микровълнова фурна. лукът и картофите се нарязват наситно. Задушават се в мазнината за около 5–6 минути на 600 вата. Лападът (или марулята) се измиват и се нарязват на ситно и заедно с виното се добавят към картофите и лука.

Задушете още 5 минути отново на 600 вата.

Подправете с разбито кисело мляко и подправките. поръсете порциите със ситно нарязаното пилешко месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest