сряда, 30 юли

Продукти за прочистване на организма

Продукти за прочистване на организма
4,1428571428571 от 7 Гласа

Организмът ни е сложна система, в която има органи, които ни помагат да се избавим от опасни токсини. Съществуват много хранителни продукти, които можете да консумирате редовно, за да прочистите организма си.

Червеното цвекло е богато на витамини B3, B6, C и бета-каротин. Тя е доставчик на желязо, магнезий, цинк и калций – всичко, което ви е необходимо за оптимално прочистване.

Червеното цвекло поддържа доброто функциониране на жлъчката и черния дроб, които имат първостепенно значение за извеждането на токсините от организма.

Морските водорасли ни даряват с мощни антиоксиданти, които помагат за пречистването на кръвта и подобряват храносмилането. Алгинът във водораслите всмуква токсините от храносмилателния тракт.

Продукти за прочистване на организма

Кълновете от броколи съдържат важни фитохимични вещества, които се освобождават, когато ги нарежем или сдъвчем. Тези вещества се изработват, а след това се разделят на сулфорафан, индол-3-карбинолр и Д-глюкорал, които имат особено силно прочистващо въздействие.

Лененото семе е супер продукт. Когато прочиствата организма си, трябва правилно да изкарате токсините от тялото си. Лененото семе е идеално за целта, защото направо измива токсините от храносмилателния тракт.

За оптимален ефект консумирайте всяка сутрин по две супени лъжици ленено семе във вода с лимон.

Лимоните стимулират изработването на ферменти и помагат за превръщането на токсините във форма, която е водоразтворима и лесно се извежда от организма.

Чесънът е задължителен за прочистването на организма. Това е мощно противовирусно средство, природен антисептик и антибиотик. Съединенията на сяра в чесъна го превръщат в прекрасен прочистващ продукт.

Ябълките са задължителни, ако искате да прочистите организма си от токсини. Те доставят витамини, минерали, фитохимични вещества, флавоноиди и терпеноиди. Тези вещества участват в процеса на прочистването.

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

На актуалната страница е публикуван материал на тема Продукти за прочистване на организма. Ако имаш предложение или смяташ, че предоставената информация не съответства на заглавието Продукти за прочистване на организма, можеш да се свържеш с екипа ни от линка за контакт и ние ще редактираме/разширим публикацията.