Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да ди приготвим кубински чай-пунш, виетнамски и руски чай

Как да ди приготвим кубински чай-пунш, виетнамски и руски чай

AdminAdmin
Администратор
95442k
Как да ди приготвим кубински чай-пунш, виетнамски и руски чай

В текста предлагаме три интересни рецепти за приготвянето на ободрителни напитки с чай. Вижте как бързо и лесно можете да придадете екзотика на приятелските събирания чрез приготвянето на следните рецепти:

Кубински чай пунш

Необходими са ви: 7 чаени лъжички чай, стрит карамфил (на върха на ножа), половин литър вряща вода, 2 супени лyжици сок от прясно изстискан лимон, 1 чаша сок от боровинки, 1 чаша фреш от портокал, няколко кубчета ананас.

Чаят, заедно с карамфила, се попарва със загрятата до завиране вода и се оставя да престои 4 минути. Отварата се разбърква, прецежда се и се налива в по-голям съд. Добавят се плодовите сокове, парченцата ананас, захар (или друг подсладител) на вкус. Сместа се загрява до кипване (без да завира) и се поднася.

Виетнамски чай

Как да ди приготвим кубински чай-пунш, виетнамски и руски чай

Необходими са ви: 1/2 литра силна чайна отвара, захар (по желание), парченца лед, 1 чаша ананас, портокали, праскови или кайсии, нарязани на кубчета, 2 чашки ром.

Изстиналата и леко подсладена чайна отвара се налива в стъклени чаши с няколко парченца лед. Нарязаните на кубчета плодове се поръсват с рома и се оставят да престоят за кратко време, след което се разпределят по равно във всяка чашка с чая.

Прибавянето на малко сметана прави питието още по-изкусително. Напитката е препоръчителна по-скоро за горещи партита. Консумира се в ледено студена, по желание може да се разреди с газирана вода.

Как да ди приготвим кубински чай-пунш, виетнамски и руски чай

Руски чай

Необходими са ви: 8 чаени лъжички чай, вряща вода, мляко, захар на бучки, конфитюр.

Чаят се поставя в предварително затоплена кана, залива се с вряща вода и се оставя да престои така 5 минути. Настойката се отлива в друга кана. Всеки налива в чашата си готовия екстракт и я допълва с вряща вода.

Допълнително може да се добави мляко, лимонов сок (лимонови резенчета) или сметана. Руснаците не слагат захарта в чашата, а държат кубчето в устата, докато пият чая си. Захарта може да се замени с конфитюр или друго сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest