Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се правят кюфтета от черен дроб

Как се правят кюфтета от черен дроб

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Кюфте

Черният дроб е не само много вкусен, но и много полезен субпродукт. Той съдържа много витамини, които са необходими на хора от различни възрастови групи.

Кюфтетата от черен дроб са вкусни и направо се топят в устата. Може да се използва телешки или пилешки черен дроб за приготвянето на кюфтетата.

Те се приготвят съвсем лесно. Необходими е половин килограм черен дроб, една глава лук, 50 г сланина, 1 яйце, 5 супени лъжици брашно, 7 супени лъжици олио, сол и черен пипер на вкус.

Черният дроб се измива, отстраняват се всички ципи. Дробът се смила два пъти. След това се смилат сланината и лукът. В голяма купа се смесват черният дроб, лукът, сланината и яйцето.

При нужда може да се добави още едно яйце. Сместа се разбърква до отстраняване на всички бучки. Добавя се предварително пресятото брашно.

Сместа трябва да прилича на тесто за мекици. Добавете подправките и разбъркайте. Загрейте на среден огън тиган с олио и с помощта на лъжица сложете сместа във формата на овални кюфтенца в тигана.

Кюфтетата се пържат по две страни до образуване на коричка. Но това важи за кюфтетата от пилешки черен дроб. Кюфтетата от телешки черен дроб се пържат малко по-дълго.

Черният дроб се приготвя много бързо, затова внимавайте – престанат ли кюфтетата да пускат червен сок при пробождане с вилица, значи вече са готови.

Сервирайте кюфтетата от черен дроб топли с гарнитура по избор или с препечени филийки. Можете да поръсите кюфтетата с нарязани на ситно зелени подправки.

Най-добрата гарнитура за кюфтетата от черен дроб са киселото зеле, картофеното пюре и макаронените изделия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest