Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»През зимата яжте зелени и оранжеви храни

През зимата яжте зелени и оранжеви храни

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Мандарини

За да сте в добро настроение през депресиращите зимни месеци, консумирайте зелени и оранжеви храни. Силата на цветотерапията оказва голямо влияние върху настроението.

Цветотерапията е била известна още в древен Египет, в Китай и в Индия. Зеленият цвят въздейства благоприятно върху нервната система и има успокояващ ефект.

Той помага да се преборите с безсънието и с умората, използва се при лечение на нервни заболявания. Зеленият цвят намалява кръвното налягане, повишава тонуса.

Пригответе салата само от зелени продукти. Зелената салата съдържа 1 зелена чушка, 1 брюкселско зеле, 200 г зелен грах, половин китка магданоз, зелен лук.

Ябълки

Нарежете чушката на кубчета, а брюкселските зелки нарежете на четвъртинки. Нарежете на ситно лука и магданоза. Смесете, добавете граха, зехтин и лимонов сок и разбъркайте.

Направете плодова салата от зелени плодове. Нарежете и смесете 3 кивита, 1 зелена круша, 1 зелена ябълка, 1 авокадо. Поръсете ги със смлени орехи или лешници и обилно залейте с течен мед.

Оранжевият цвят подобрява настроението, стимулира желанието за работа и зарежда с енергия. Хранете се с тиква, портокали, мандарини, райски ябълки и няма да се депресирате през зимата.

Правете редовно плодови салати, като комбинирате различни оранжеви плодове. Имайте предвид, че райските ябълки са вкусни само когато са напълно меки.

Направете плодова салата от оранжеви цитрусови плодове, като ги белите от кората, разделите ги на парченца и всяко парченце разрежете на две. Залейте плодовете със сос от лимонов и портокалов сок, разбъркан със захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest