Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Домашни торти за всеки повод

Домашни торти за всеки повод

AdminAdmin
Администратор
95442k
Торта

Домашната торта си има своето очарование. Приготвена с любов от мама, тя може да предизвика истински фурор, особено когато става дума за детски рождени дни или партита. Но съвсем не е необходимо да чакаме поредния рожден ден за да зарадваме нашите близки. Можем да приготвим торта в домашни условия при всеки удобен случай. Ето една чудесна рецепта за лека домашна торта.

Вкусна домашна торта

Продукти за блата: 5 яйца, 1ч. ч. брашно, 1ч. ч. захар.

Продукти за крема: 4 жълтъка, 2 пакетче ванилия, 3 с. л. брашно, 1 л. прясно мляко и 1/2 ч. ч. захар.

Продукти за украсата: 4 белтъка, 1/2 ч. ч. захар, 1 пакетче ванилия, компот или прясно мляко за сиропа.

Приготовление:

Най-напред трябва да се заемете с блата. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци и добавете половината количество захар към белтъците, а другата половина – към жълтъците. След това ги разбийте на сняг поотделно, като използвате миксер.

Домашна Торта

После трябва да смесите съдържанието на двете купи и да го разбъркате с помощта на дървена лъжица. Добавете към сместа предварително пресятото брашно и изпечете в загрята фурна на 180 градуса. Изстиналият блат разрежете на две части.

Следва приготвянето на крема. Кипнете млякото с половината от захарта. Другата половина се разбива заедно с жълтъците. Добавя се ванилията и брашното и бъркането продължава до получаването на хомогенна смес. Тази смес трябва да прибавите към врящото мляко и да изчакате, докато се сгъсти. През цялото време не спирайте да разбърквате.

Ето, че сме почти готови. За приготвянето на глазурата е необходимо само да разбиете на гъст сняг белтъците, към които сте добавили захарта и ванилията. След това започваме да „сглобяваме“ тортата. Поставяме първата част от блата и го поливаме със сиропа от компот.

Върху него изсипваме крема и покриваме с втората половина на блата. Отново сиропираме. Най-накрая покриваме тортата с глазурата, като можем да я украсим с настърган шоколад или цветни захарни пръчици.

Тортата се оставя да престои в хладилник /около 2-3 часа/, след което може да бъде поднесена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest