вторник, 9 февруари

Идеи за украса на салати

украса на салати
2.8 от 12 Гласа

Нарязвате зелен лук на дълги тръбички – за всяка палма по три. Разцепвате тръбичките на тънки ивици, но не до края.

Може за малко да потопите лука в топла вода, за да се накъдрят ивичките. По-малките стръкчета се вкарват в по-големите, като телескоп. На дървено шишче нанизвате маслини без костилки, които ще служат за стъбло на палмата.

Ако нямате маслини, може да използвате парчета краставици или нещо друго. За да стоят устойчиво палмите, трябва да забодете края на шишчето в парче краставица или по-голяма репичка.

Украсата с гъби и домати също е много красива. Необходими са копър, домати чери, яйца от пъдпъдък. Може да се използват и обикновени яйца и домати.

След като сте приготвили салатата, нарежете на дребно копъра и го поръсете отгоре – това ще бъде полянката. Наредете яйцата прави и ги покрийте със срязаните наполовина домати. Може да нарисувате точки с майонеза върху шапчицата на гъбата.

Салата Сезони

Салатите, които се поръсват с кашкавал, мога да бъдат украсени с цветя, направени от зеленчуци. Необходими са стръкчета зелен лук, домати, най-подходящи са чери-доматчетата и маслини.

Подбирате тънки стръкчета от перата на лука, ако няма тънки, можете да срежете някое перо – това ще са стъблата на цветята. Подберете си и части подходящи за листата.

Срежете доматите на две и ги оформете като цвете. В средата сложете маслина без костилка. Ако нямате домати чери може да импровизирате с каквито имате продукти, които са подходящи за салатата, която сте приготвили.

Подобна украса може да се използва и за други салати, но повърхността им трябва да е равна и да не изискват разбъркване преди сервиране.[научи повече...]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Отзиви (3)

1
0
Отговор
vili61
ВИЛИ-Виолета Матева

2016-01-19, Оценка 5.0 от 5 за Идеи за украса на салати

Храната трябва да е не само вкусна ,но и красиво поднесена Първо се храним с очите ,после е вкуса :)))
1
0
Отговор
veselina65
Веселина Константинова

2016-01-18, Оценка 5.0 от 5 за Идеи за украса на салати

Винаги се впечатлявам от добре украсени и гарнирани блюда. Аз също се старая да поднасям салатите украсени, макар и да са само няколко листенца или маслинка в добавка.
0
0
Отговор
ИлиянаДимова
Илияна Димова

2016-01-18, Оценка 5.0 от 5 за Идеи за украса на салати

Поднесени красиво , ястията са по-апетитни !

Водещи от категорията

Избрано

Подобни Статии

От другите сайтове

Свързани Рецепти

На актуалната публикация виждаш материал на тема Идеи за украса на салати. Ако имаш въпрос или мислиш, че предоставената информация не отговоря на заглавието Идеи за украса на салати, можеш да се свържеш с екипа ни от линка за контакти и ние ще редактираме/разширим статията.