Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Глазури и украси на торти

Глазури и украси на торти

AdminAdmin
Администратор
95442k
Глазури и украси на торти

Поставянето на глазурата е крайният етап в приготвянето на тортата, но именно тя представя визуално сладкиша и затова ролята й не бива да се пренебрегва. Както знаем, външният вид на което и да било ястие е не по-малко важен от неговите вкусови качества.

Глазурите и украсите на тортите могат да бъдат изработени от най-различни материали според вашите предпочитания. Тук ще ви предложим два лесни варианта.

Шоколадова глазура за торта с ядки

Необходими продукти: 2 жълтъка, 150 г масло, 1 ч.ч. пудра захар, 150 г. шоколад, 2 прахчета ванилия, 3 с.л. орехи /лешници или бадеми/.

Начин на приготвяне: В подходящ съд разбийте с миксер маслото, към което сте добавили захарта. След това добавете жълтъците и продължавайте да разбърквате. Трябва да се получи гъст сняг. Сега трябва да добавите и шоколада, но преди това го разтопете и охладете до стайна температура.

В никакъв случай не го добавяйте към останалата смес в горещо състояние. Разбъркайте отново и след това добавете ядките, които предварително сте смлели на ситно. С тази глазура можете да покриете тортата. Задължително охладете в хладилник.

Украса за торта от парено захарно тесто

Необходими продукти: 500 гр. пудра захар, 150 гр. брашно, 70 гр. масло, 150 мл. вода.

Начин на приготвяне: Сложете на котлона водата и добавете към нея маслото. След като се разтопи маслото, свалете го от огъня и добавете брашното. Разбъркайте сместа с лъжица, докато тестото не започне да се отделя от стените на съда.

Разбъркването трябва да става енергично. После изчакайте малко, колкото да се поохлади и замесете тестото отново, като добавите и пудрата захар. Ако желаете, можете да го оцветите в различни цветове с помощта на сладкарски бои.

От това тесто се изрязват различни фигурки, които да послужат за украса на вашата торта. Може да се разточи и тънка кора, с която да покриете цялата повърхност на тортата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest