Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да си направим гръцки сладки

Как да си направим гръцки сладки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
5641649k
Гръцки Сладки

Ако искате да си направите вкусни гръцки сладки вижте следните рецепти. Първата е за гръцки сладки с бадеми.

Необходими продукти: 230 г масло, което е със стайна температура, 1 яйце и два жълтъка, ½ ч.ч. захар, 3 ч.ч. брашно, ¼ ч.л. сол, ½ ч.ч. ситно нарязани бадеми, приблизително 50 парченца карамфил, 1 ч.ч. пудра захар.

Начин на приготвяне: Сложете захарта, яйцето, жълтъците, маслото, бадемите, брашното, солта и бадемите в кухненски робот и пасирайте за около половин минута. Ако нямате робот то спокойно можете с друг уред да направите сместа хомогенна. От получената смес направете топчета с големината на орех и забучете във всяко едно от тях клечка карамфил.

Загрейте фурната до 180 градуса и намажете с олио една или две тави, зависимост от големината им. Подредете оформените сладки в тавите и печете за около 25-30 минути или докато не видите, че сладките получават златистокафяв цвят. Извадете ги от фурната и ги поръсете с пудра захар.

Следващата рецепта е за снежни сладки с коняк.

Необходими продукти: Около килограм брашно, 1 яйце, 500 г масло или мас по избор, 5 броя ванилия или 1 бакпулвер, 500 г пудра захар – 350 от тях за поръсване, ½ ч.л. амонячна сода, 50 мл коняк, 400 г бадеми.

Начин на приготвяне: Обелете бадемите като за целта можете да ги накиснете за 20 минути във вряла вода, за да махнете обвивките по-лесно. Нарежете ги на няколко парченца и ги запечете във фурна.

Масленки

Маслото, яйцето, бадемите, захарта и трите ванилии разбийте с миксер, след това прибавете коняка и амонячната сода, която е загасена с малко лимонов сок. Пресейте брашното и му добавете 1 ванилия. Замесете тесто с получената смес и брашното.

Оформете на топчета. Предварително загрейте фурната до 180 градуса. Сложете сладките и ги печете около 10 минути. Щом извадите сладките, още докато са топли ги оваляйте в пудрата захар.

Като изстинат още веднъж ги оваляте, но този път към пудрата захар добавете ванилийка. Оставете сладките да престоят няколко дни преди консумацията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest