Вкусни ястия по време на Коледните пости

1 от 3 Снимки

Боб с леща и доматен сос


Необходими продукти:
2 глави лук, 1 стъбло целина, 2 червени чушки, 1 морков, 1 чаена лъжичка сол, 2 скилидки чесън, 1 чаена лъжичка лют червен пипер, 1 щипка канела, 6 доматчета чери, 400 грама червен боб от консерва, 400 грама консервирани домати, половин чаша сварена леща, магданоз и зехтин.

Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно, както и чесънът, морковът, чушките и целината. В дълбок тиган задушете зеленчуците в зехтин за седем минути.

Отцеденият от течността фасул се добавя в тигана заедно с консервираните домати и сварената леща. Добавят се подправките и се готви още седем минути.

В тигана се добавят доматчетата чери, добавя се още сол и черен пипер при необходимост. Добавя се магданозът и ястието се сваля от огъня.

Започват Коледните пости (за тези, които са решили да се лишат богоугодно от месо), но това не значи, че храната ви трябва да е еднообразна и скучна. Можете да зарадвате близките си с вкусни ястия без животински продукти. Бобовите култури са богати на растителни белтъчини и засищат бързо.

По време на пости гответе ястия с кафяв или див ориз, овесени ядки, които съчетавайте със зеленчуци. Салатата от кафяв ориз и печени чушки е лесна за приготвяне и засищаща.

Влагайте в салатите си и различни ядки като орехи, бадеми, кедрови ядки и не пренебрегвайте семената (сусам, лен, мак), които е най-добре да накиснете първо в гореща вода, за да набъбнат, или да ги смелите в мелачка за кафе - това помага за по-пълноценното им усвояване от организма.

Приготвили сме ви 3 постни рецепти, които може да приготвите с продукти от шкафа, но които ще ви изненадат с апетитния си вкус и ще ви заситят. Разгледайте галерията горе.

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати