Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Лесни Сладкиши за Великден

Лесни Сладкиши за Великден

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
5641649k
Сладкиш с орехи

На Великден задължително присъства на трапезата козунак, но не бива да се ограничавате само с него. Вижте няколко лесни и бързи сладкиши, които ще направят празника ви още по-вкусен.

Сладкиш с орехи и маслена глазура

Необходими продукти: 4 яйца, 1 ½ ч.ч. захар, 2 ч.ч. брашно, 2 с.л. какао, 4 с.л. вода, 1 ч.ч. нарязани орехи, 2 ванилии на прах. За глазурата: 1 пакетче масло, 1 яйце, 1 ванилия, орехи и пудра захар на вкус.

Начин на приготвяне: Разбийте яйцата и захарта, прибавете разбитото с водата какао, брашното, орехите и ванилийките. Изсипете сместа в предварително намаслена и набрашнена тава и печете за около 30 минути.

Докато чакате да изстине направете глазурата. Разбийте маслото с пудрата захар и яйцето, добавете ванилията. Ако не искате да ползвате суровото яйце, просто го заменете с малко вода или лимонов сок. Намажете сладкиша с глазурата и отгоре украсете с ореховите ядки.

Лесни Сладкиши за Великден

Ягодов мус със сметана

Необходими продукти: 250 мл течна сметана, 100 гр захар, 200 г почистени ягоди, лимонов сок на вкус.

Начин на приготвяне: Разбийте сметаната, докато не стане на твърд сняг. Запазете няколко по-малки ягодки, а другите пасирайте. Прибавете ги към сметаната, след това изсипете захарта и няколко капки лимонов сок. Украсете с избраните от вас ягодки.

Кекс с мармалад

Лесен сладкиш с конфитюр по избор

Необходими продукти: 8 яйца, 2 ½ ч.ч. брашно, 1 ½ ч.ч. захар, 2 бакпулвера, 1 бурканче конфитюр по избор, 5 с.л. олио.

Начин на приготвяне: Разбийте яйцата и захарта, прибавете олиото, след това мармалада. Най-накрая се изсипва брашното с бакпулверите. Оформете сместа и поръсете с орехи. Пече се на умерена фурна.

Страхотен портокалов сладкиш

Необходими продукти : 1 кутия кондензирано подсладено мляко, ½ ч.ч. сок от портокал, 4 с.л. захар, ½ ч.ч. разтопено масло, 1 ч.л. бакпулвер, 1 щипка сода, 1 ванилия, 2ч.ч. брашно, 2 с.л. корички от портокал.

Начин на приготвяне: Смесете брашното, захарта, бакпулвера, содата и ванилията. В отделна купа смесете млякото, портокаловия сок и маслото. След това всички съставки се обединяват и всичко се разбърква много добре. Прибавете и портокаловите кори. Изсипете в намаслена форма и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Когато е готово можете да го поръсите с пудра захар и настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest