Калориите в алкохола

Пийване

Алкохолът е силно калоричен, ако се пие в големи количества. Както всяко нещо, с което се прекалява, и алкохолът е много вреден, ако се злоупотребява с него.

От спиртните напитки няма такава, която да не е калорична, при това много. Дори да употребявате малки количества алкохол, ако си пийвате ежедневно, това ще попречи на отслабването или на режима, който спазвате.

Ако държите да се храните здравословно, е необходимо да спрете употребата на алкохол изцяло, поне за известен период от време.

Няма значение какъв алкохол употребявате – дали това ще е уиски, водка, ракия, вино или бира. Всеки един от тези алкохоли е различно калоричен:

1. Най-калорични са ликьорът и вермута – около 160 калории за 50 мл ликьор и 100мл вермут

2. Следващото по калоричност питие е бирата. В 350 мл от горчивата напитка има 150 калории.

3. Светлата бира, шампанското, джинът и скочът се нареждат на следващата позиция с вече сравнително скромните 100 - 110 калории за съответно 350 мл бира, 150 мл шампанско и по 50 за джин и скоч.

Пиян човек

4. По 50 мл изпит ром, водка или бренди ще ви донесат около 90 – 100 калории.

Смесените напитки като джин с тоник или Маргарита са по-калорични дори от един малък ликьор. По един коктейл от споменатите ще ви „накичи” с около 180 калории.

Най-ниско калорични са безалкохолната бира и безалкохолното вино – за питие по 10 – 30 калории.

Проблемът при алкохола е в начина на разграждане на напитката в организма. Спиртните напитки се разграждат до вещество наречено ацетат.

Той забавя метаболизма, както и разграждането на мазнините. Алкохолът вреди и изключително много на черния дроб, тъй като след приемането му, по-голямата част от питието се преработва там.

Ако употребявате с мярка и от време на време - няма да ви навреди. Бъдете отговорни към здравето и организма си.

5 2
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати