вторник, 7 юли

Причини за големия корем

Причини за големия корем
3.8 от 11 Гласа

Още за Корем

Избрано

При много хора на определен етап от живота им, мазнините на корема и коремната област значително се увеличават. Това е много често срещано явление и обикновено се превръща в по-голям проблем с нарастване на възрастта и забавянето на метаболизма.

От друга страна в днешният модерен свят, живота който водим е доста по-заседнал от колкото преди 50 години. Хората не се движат достатъчно, пътуването е лесно и доста от процесите в нашето ежедневие са автоматизирани.

Храненето. Нека си го кажем, това е основната причина да натрупваме мазнини по тялото си. Повечето хора не искат да го признаят, а то е толкова просто. Ако се храним здравословно и нямаме други проблеми това ще е достатъчно нашето тяло да изглежда перфектно. Да, но въпреки това, ние сме склони да търсим проблема другаде, а не да променим малко поне режима си на хранене.

Метаболизма. Това също може да бъде причина за натрупване на коремни мазнини и ефекта голям корем. Ние всички познаваме поне един човек, който яде каквото си поиска и въпреки това има плосък корем. Метаболизма се променя през целия живот, като е по-бърз когато сме по-млади и се забавя когато започнем да стареем. Имайки предвид този фактор, всеки от нас трябва да се замисли над това с какво се храни.

Бездействието. Заседналия начин на живот и липсата на физическа активност също са сред основните причинители на големият корем. Когато не се движим достатъчно, нашият организъм е склонен да трупа мазнини, защото не може напълно да се справи с излишните калории.

Стресът. Когато хората са под стрес, често не осъзнават или не обръщат внимание колко в действителност си похапват. Хормоните в тялото започват да бушуват и това води до трупането на мазнини.

Подуването. Подуването на стомаха може да се определи като увеличаване на размера на корема. Има хора при които, непоносимостта към някои храни причинява такова подуване и то доста често.

Изборът на неправилна храна. Въпреки че, може да ядете много по-малко от хората които имат плосък корем, вашият да изглежда огромен. Запомнете, че ключът не е в това колко ядете, а какво ядете. За това се уверете, че се храните с подходящите неща и естествено не прекалявайте с тези за които се знае, че са вредни за вашите килограми.

 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

Отзиви (8)

 • 5
  0
  Отговор
  СВИЛЕН

  2015-04-12, Оценка 5 от 5 за Причини за големия корем

  Хора не се привързвайте към диети аз тренирам от 5-6 години и досега съм стигнал до извода че е по добре да гориш повече калории на ден и да хапваш често, здравословно и по малко. Изключете от менюто си сладкото, газираното, алкохола, намалете хляба. Естествено не на цяло да ги изключвате организма на всеки един човек се нуждае от всичко. Просто хапвайте сладко в по - ранен час, а не както правят всички преди лягане. Тренирайте, така помагате на себе си да изглеждате по - добре и на организма си да е по здрав!
 • 0
  1
  Отговор
  Христо

  2014-12-03, Оценка 5 от 5 за Причини за големия корем

  Супер само 7лв
 • 2
  1
  Отговор
  златка

  2013-04-09, Оценка 5 от 5 за Причини за големия корем

  Ако съм на 52 г, долуописаният режим ще ми помогне ли за сваляне на кг.
 • 0
  0
  Отговор
  Мария

  2013-04-09, Оценка 4 от 5 за Причини за големия корем

  Видях, че съм пропуснала следното: след като свалиш първите 15 килограма, намали водата от 500мл на 250-300 мл. Все пак не трябва да се прекалява с нищо. Пий повече вода само в случай, че наистина си жадна.
 • 6
  0
  Отговор
  Мария

  2013-04-09, Оценка 3 от 5 за Причини за големия корем

  И така Катя. Първо трябва да си наясно, че големината на стомаха ти е колкото свития ти юмрук. Така че храна с обем, колкото или малко по-голям от това, е достатъчен, за да се почувстваш сита.

  За да постигнеш това усещане за ситост е необходимо единствено дисциплина.

  Основните правила, които трябва да спазваш, са следните:
  1. Обемът на храната, която поглъщаш на едно ядене не трябва да е по-голям от свития ти юмрук и малко отгоре.
  2. Всяка хапка се дъвче 1 минута. В случай, че това време е твърде дълго, се изчаква спокойно да мине минутата, за да се поеме следващият залък.
  3. Калориите за деня да не превишават определените за годините, височината и натоварването ти. При мен е около 1000 калории.

  Примерен режим на хранене, като задължително се спазват споменатите три правила:
  10:00 - плод
  11:00 - 0,500 мл вода, дори и да не ти се пие.
  12:00 - сготвено, каквото има в къщи или каквото ти се яде на улицата
  13:00 - 0,500 мл вода, дори и да не ти се пие.
  14:00 - салата
  15:00 - 0,500 мл вода,дори и да не ти се пие.
  16:00 - плод
  17:00 - 0,500 мл вода, дори и да не ти се пие.
  18:00 - сготвено, каквото има в къщи или каквото ти се яде на улицата

  След което до 10:00 часа на следващия ден не се приема никаква храна. Глад не се изпитва. Ако има такъв, то той е на психическа основа, обикновено от скука или неудовлетвореност.

 • 10
  10
  Отговор
  desy

  2013-04-09, Оценка 3 от 5 за Причини за големия корем

  Какво значение има как пише момичето? колкото може толкова..не е на тест по български!
 • 5
  6
  Отговор
  daniel

  2013-04-07, Оценка 3 от 5 за Причини за големия корем

  г-це Катя
  научете се първо да пишете правилно.
 • 2
  5
  Отговор
  katq

  2013-04-04, Оценка 3 от 5 за Причини за големия корем

  здравеите ас сам на 22гд и тижа 90кг немога даси котрорирам глада които чуствам от30 дена сам на диета но няма никакав резолтат някои ако знае как дами помогне молявисе пишетеми

В тази статия виждаш материал на тема Причини за големия корем. Ако имаш предложение или мислиш, че публикуваната информация не е по темата Причини за големия корем, би могъл да се обърнеш към нас от форумуляра за връзка и ние ще редактираме/разширим публикацията.