Подреждане на плата

Плато с мезета

Красиво подреденото плато е много важна част от празничната маса. Дори без повод подреждайте нарязаните парчета салам или кашкавал красиво, за да внесете повече настроение в ритуала на храненето.

Много красиво изглежда, ако преди да подреждате нарязаните парченца, сложите върху овална или елипсовидна чиния няколко листа маруля. Така платото ще изглежда по-свежо.

Единият начин е да подредите парченцата на прави редове един до друг, като парченцата месо или кашкавал се застъпват леко. Можете да ги подредите също така в кръг.

Друг начин да оформите платото е да направите нещо като цвете от парченцата месо. В средата на платото сложете няколко парченца салам или шунка и върху тях оформете розичка с помощта на внимателно прегънати парчета филе.

Можете да използвате и шунка. Първо се оформя центърът на цветето, като външните му листа са все по-хлабаво застъпени. Можете да направите цвете от много тънко парче краставица, нарязана по цялата й дължина. То се навива красиво и така се оформя цвете.

Подреждане на плата

Това цвете е средата на цветето от месо и кашкавал. Листенцата се оформят, като се подреждат в колонки парченцата, някои от тях – свити на ролца. Започва се от центъра на чинията и се върви към ръба.

Подреждат се по три-четири колонки от различни видове салами, шунка, филе или кашкавал. Отгоре цветето се украсява с няколко маслини.

Платото може да се оформи от навити на ролца тънки парченца филе, шунка и мек салам. Те се подреждат ветрилообразно, като се застъпват едно друго или се нареждат едно до друго. В средата се прави кръгово подреждане на тънки парченца кашкавал, които също се застъпват – като карти за игра.

Много ефектно изглеждат парченцата филе или шунка, прегънати на две и подредени стъпаловидно. В средата на чинията може да се сложат две малки купички със сос.

Можете да редувате малки парченца салам, оформени като лъчи на слънце от центъра на чинията, с кубчета кашкавал, които се натрупват между отделните лъчи от месо.[научи повече...]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.9
Общо 12 гласували
5 3
4 6
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Водещи от категорията

Избрано

Подобни Статии

От другите сайтове

В текущата страница е публикуван материал относно Подреждане на плата. Ако имаш предложение или смяташ, че написаната информация не съответства на статията Подреждане на плата, би могъл да се обърнеш към нас от форумуляра за връзка и ние ще редактираме/разширим публикацията.