Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Да си направим вегетарианска вечеря

Да си направим вегетарианска вечеря

DesislavaDesislava
Новак
217311
Вегетарианска Паста

Ако сте новак във вегетарианското готвене , може би ще искате да опитате някои от тези любими на много хора вегетариански вечери. Когато търсите нещо бързо, здравословно и питателно за хранене можете да се възползвате от тези няколко идеи за вашето семейство. Заслужава си да се опита.

Когато става дума за тестени изделия, вегетарианските опции са безкрайни, а почти всеки обича тестени изделия. Някои познати фаворити са зеленчукови Маринара спагети с вегетариански кюфтета, макарони и сирене, песто и паста.

Вегетарианска Паста

Вегетарианска паста

Вегетарианската рецепта за паста, може да ви послужи за топла вечеря или за студена салата от тестени изделия. Това е бърза и лесна вегетарианска рецепта с тестени изделия, богата на здравословни фибри и протеини, подходяща дори и за деца вегетарианци.

Необходими Продукти:
1 чаша варени макаронени изделия (по възможност с вид на спирала)
1 чаена чаша нарязани пресни домати
1 скилидка счукан чесън
половин краставица, нарязана на парчета
1/2 чаша нарязан печен червен пипер
половин буркан маринован артишок
10-12 черни маслини, нарязани на ситно
200 гр. боб
1 лимон
3 супени лъжици зехтин
1/4 чаша сирене фета
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: В голяма купа, комбинирайте доматите, чесъна, краставиците, червения пипер, артишока, маслините и варени макаронени изделия. Добавете боба и внимателно разбъркайте. Добавят се още лимонов сок и зехтин. Овкусете със сол и пипер. Ако времето позволява, нека остане да седи в продължение на 1 час. Поръсете със сирене фета, преди да сервирате.

Да си направим вегетарианска вечеря

Зелен фасул с орехи

Необходими Продукти:
2 кг пресен зелен боб, измит и почистен
2 супени лъжици масло
1 чаша нарязани орехи
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици смлян пресен магданоз
смлян черен пипер на вкус
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Поставете орехите във фурната. Печете на 175 градуса в продължение на 5 до 8 минути.

2. Пригответе боба в голяма тенджера с вряща подсолена вода за около 5 минути. Изцедете, след това изплакнете боба със студена вода и го оставете да се отцеди добре.

3. Разтопете маслото в тежка или голям тиган на силен огън. Добавете боба и бъркайте за около 4 минути. Подправете със сол и пипер. Добавете орехите и магданоза и разбъркайте. Поставете в купа за сервиране и по желание можете да гарнирате с пресен копър и малко зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest