Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Лесни предястия за неочаквани гости

Лесни предястия за неочаквани гости

Лесни предястия за неочаквани гости

Когато сте решили, че на вашата трапеза ще има предястия, трябва да имате предвид, че то е междинно ястие. Това предполага, че основното не бива да бъде тежко или много обилно. Ето няколко интересни идеи за бързи и вкусни предястия:

Запечени гъби с масло и чесън

Необходими продукти: Гъби, Масло, Чесън, Сол, Черен пипер смлян, Пармезан или кашкавал.

Начин на приготвяне: Нарежете чесъна на ситно, може и да го счукате, после го объркайте с поправките.

Отделете пънчетата от шапките на гъбите, наредете ги в тавичка и във всяка шапка сложете парче масло, и отгоре сложете с чаена лъжичка от чесъна с подправките. Сложете в слаба фурна да се запече за около 15-20 минути (в зависимост от гъбите), преди да изключите фурната добавете върху всяка гъбка настърган пармезан или кашкавал.

Запечени картофи с шунка

Необходими продукти: Картофи – средни на големина, Шунка, 1 – 2 бр кисели краставички, Гъби (може и мариновани), Черен пипер, Сол, Копър, Масло.

Начин на приготвяне: Картофите трябва да се сварят, след което ги оставете добре да изстинат. Разрежете всеки картоф на две, по дължина. Издълбайте внимателно всяка половинка и на всяка лодка сложете парче масло.

Лесни предястия за неочаквани гости

Смесете ситно нарязаните краставички, шунка, гъби, заедно с подправките, може да добавите и частта, която сте издълбали от картофите. Напълнете картофите със сместа, запечете във фурна, като преди да ги извадите е добре да ги поръсите с настърган кашкавал.

Морковени топчета с орехи

Необходими продукти: Моркови, Орехи около 100 г, Сол, Листа от маруля, Чесън.

Начин на приготвяне: Настържете морковите и накълцайте на много ситно орехите и чесъна. Най-добре би било ако имате блендер и смелите всичко там. Целта е да се получи хомогенна смес, от която да можете да направите топчета.

След като ги направите наредете по няколко топчета в листо маруля, оставете в хладилник да се поохлади и сервирайте. Това предястие може да се сервира и като гарнитура, прави се много бързо и изисква много малко продукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest