Рецепти за готвене на пара

Уред за готвене на пара

Готвенето на пара е интересно и никак не е трудно. Единственото, което е необходимо да съобразите – къде слагате уреда, докато готвите, тъй като от него се отделя доста пара и може да стане мъгливо. Най-добре ако имате аспиратор, да стои под него.

Всичко може да си приготвим на пара, включително и месо, но нека първо да започнем с най-лесното – ориз. Необходимо ви е:

Ориз на пара

Начин на приготвяне: Преди да започнете същинската част, измийте ориза, както за всяка друга гозба – докато отмиете нишестето. След това го оставете да престои поне един час във водичка. Едва след тази процедура можете да го сложите в уреда.

Ориз на пара

Готви се около половин час. Ако сте решили, че само ориз е твърде постно, добавете зеленчуци или някакво месо, но чак 30 минути, след като сте сложили ориза да се приготвя. Ако го правите със зеленчуци, необходими са ви още 30 минути и гозбата е готова. Подправките не се слагат по време на готвенето – слагайте ги накрая, включително и солта.

Можете да си приготвите и риба – става изключително крехка и вкусна и едновременно с това е здравословна. Какво ви е необходимо:

Риба на пара

Риба на пара

Необходими продукти: 1 бр пъстърва , 2 с.л светъл соев сос, 2 с.л лимон, и 2 с.л зехтин

Начин на приготвяне: Изчиствате и измивате рибата, която може да бъде каквато вие предпочитате, след което правите прорези по ширината на рибата – на около 2 -3 см едни от други. Останалите продукти – лимонов сок, соев сос и зехтин (мое да използвате и сусамово олио) смесвате и заливате рибата. Оставете я да постои така поне час. След което сложете рибата в уреда за пара.

Всичко може да приготвите в уреда – става вкусно и крехко, малко по-различно от храната, на която сме свикнали, но също е чудесно. Ето и как да си приготвите свински дроб :

Свински дроб на пара

Необходими са ви: свински дроб, сол, вода, олио

Начин на приготвяне: Нарязвате дроба и го оставяте във вода с малко сол да престои няколко часа, след това го отцеждате и хубаво намазвате с олио. Остава само да го сложите в кошницата и да изчакате да се приготви. [научи повече...]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.9
Общо 9 гласували
5 4
4 3
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Водещи от категорията

Избрано

Подобни Статии

От другите сайтове

Свързани Рецепти

На въпросната подстраница виждаш материал на тема Рецепти за готвене на пара. Ако имаш предложение или си на мнение, че предоставената информация не съответства на темата Рецепти за готвене на пара, би могъл да се обърнеш към екипа ни от линка за контакти и ние ще редактираме/разширим статията.