вторник, 9 февруари

Деца вегетарианци - ползи и вреди

Деца вегетарианци
3.4 от 5 Гласа

Има много родители, които не разрешават на собствените си деца да консумират месо, само защото те самите са се отказали от него.

Според специалистите този подход е доста грешен и може да се отрази сериозно върху растежа и развитието на хлапетата.

Възрастният организъм, който е израснал с месо, вече е достатъчно оформен, за да може да си позволи да живее и без незаменимите белтъчини и аминокиселини, които се съдържат в месото. И въпреки това често се случва вегетарианците да се чувстват постоянно вяли и без тонус, защото организмът им не получава необходимите ценни вещества.

Родители, които са отказали месото поради каквито и да е съображения, не бива да налагат принципите си и върху децата си.

Детският организъм има голяма нужда от белтъчини, тъй като те са строителен материал за всичките му системи и органи.

Незаменимите белтъчини и аминокиселини, които се намират в месото, могат да се открият и в зърнените храни като боб и леща, но в много по-малки количества. А и кое дете ще предпочете да изяде една купа боб вместо да хапне ароматно, току-що свалено от скарата кебапче?

Има теория, според която децата могат да се справят и без месо, която е като спасителна сламка за родителите -вегетарианци, решени да направят от детето си свое подобие във всяко отношение.

Хранене на детето

Родителите обаче не бива да са егоисти и да налагат собствените си хранителни принципи и на детето си, още повече, ако самите те са израснали, хранени с месо и месни продукти.

Още по-пагубно за детското здраве е, ако родителите стигнат до крайности и не му разрешават да се храни с яйца и млечни продукти, които са от изключителна важност за детския организъм.

Обикновено такива деца имат проблеми в развитието, както физическото, така и умственото, тъй като вегетарианското меню не е в състояние да покрие нуждите на растящия организъм, а само да го поддържа.

Често такива деца остават по-дребни от връстниците си. Единственият им изход в повечето случаи е да се тъпчат с луканка по време на гостуването си при баби и дядовци, освен ако и те самите не са вегетарианци.

Колкото до ползите от това едно дете да е вегетарианец, те се изразяват само в това, че то консумира повече зеленчуци и плодове от връстниците си. Но ако плодовете и зеленчуците са пълни с пестициди, ефектът изобщо не е добър.[научи повече...]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Отзиви (5)

1
0
Отговор
Дани

2014-08-26, Оценка 1.0 от 5 за Деца вегетарианци - ползи и вреди

Изключително глупава статия. Личното мнение на някой, неподкрепено с нищо друго освен с неточна информация, ограничена мисъл и много празно за запълване в интелектуален план.
5
0
Отговор
Теди

2013-03-31, Оценка 3.0 от 5 за Деца вегетарианци - ползи и вреди

Плодовете и зеленчуците били пълни с пестициди, но иначе гореспоменатите кебапчета и луканки са така чисти и полезни продукти че нямам думи! Тази статия все едно я е писал производител на месо - с присъщите убеждения и интелигентност
6
0
Отговор
Marina

2012-12-30, Оценка 3.0 от 5 за Деца вегетарианци - ползи и вреди

Трудно ми е да повярвам, че подобна статия е публикувана. Изключително неточна...
4
0
Отговор
Снежана Асенова

2012-12-11, Оценка 3.0 от 5 за Деца вегетарианци - ползи и вреди

Аз съм за хранене без месо и е време да променим начина на`
хранене и на големи и малки `за да оцелеем
4
0
Отговор
Анонимен

2012-12-01, Оценка 3.0 от 5 за Деца вегетарианци - ползи и вреди

Изобщо не е вярно това! По принцип не трябва да се яде месо, но много хора не го осъзнават! Полезно е да не ядат децата, а не да ядат! Има родители, които карат децата си да ядат месо, а те самите не искат по собствено желание, ето това е егоизъм, да не оставяш избор! Всички, които подканват яденето на месо, са същите като банкерите - тровят живота на хората и им пълнят главите с измислени теории.

Водещи от категорията

Избрано

Подобни Статии

От другите сайтове

Свързани Рецепти

В текущата страница е публикуван материал на тема Деца вегетарианци - ползи и вреди. Ако имаш въпрос или смяташ, че предоставената информация не отговоря на заглавието Деца вегетарианци - ползи и вреди, би могъл да се обърнеш към екипа ни от линка за контакти и ние ще редактираме/разширим публикацията.