Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Вкусни предложения за новогодишни десерти

Вкусни предложения за новогодишни десерти

Новогодишни десерти

За Нова година трябва да направим и нещо ново и различно, което да сложим на трапезата. За разнообразие тази година можем да си спретнем по-различен десерт от познатите. Има много варианти за вкусни сладки изкушения. Ние ще ви предложим две интересни рецепти, една от които е дори малко нестандартна, но пък много свежа за това време от годината. Подгответе си лимон и боровинки – най-съществените съставки в нашите предложения.

Сладкиш с боровинки

Необходими продукти: 5 яйца, 1 ч.ч захар, 1 ½ ч.ч брашно, 2 с.л какао, 4 с.л масло, ¾ ч.ч сладко от боровинки, 1 ч.л бакпулвер

Сладкиш с боровинки

Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата и захарта на пяна, най-добре с миксер. След това пресяваме брашното и какаото и ги смесваме заедно с бакпулвера. Към яйцата добавяме 3 с.л масло и постепенно слагаме брашното.

Хубаво е да разбърквате с дървена лъжица, която използвате само за сладкиши. После добавяте сладкото и внимателно обърквате. Трябва да изсипете сладкиша в тава, която е предварително намазнена с останалото масло и поръсена с брашно. Пъхате сладкиша в предварително загрята умерена фурна.

Сладкиш с лимони

Необходими продукти за блата на сладкиша: 200 г брашно, 5 с.л вода, 100 г масло, 1 с.л захар и щипка сол

Лимонов кейк

Маслото се разделя на парченца и заедно с брашното и водата, както и останалите продукти замесваме тесто. Предварително трябва да знаете, че тестото ще бъде лепкаво, какво е и целта му.

След като в готово, трябва да го оставите на по-хладно за около половин час. След като мине определеното време, разстилате тестото в тавичка, най-добре да бъде кръгла. Тя трябва да е предварително намазнена и поръсена с брашно. Блатът трябва да бъде дебел около 1 см. следва да го набодете с вилица.

Необходими продукти за плънката на сладкиша: 3 бр лимони, 3 яйца, 100 г масло, 250 г захар.

Начин на приготвяне: измитите лимони се настъргват – целта е да настържете жълтата част от кората, след като го направите, отделете бялата част от лимона и я изхвърлете. Същинската част от цитрусовия плод трябва да намачкате с вилица докато се получи пюре.

В отделна купа хубаво разбивате захарта и яйцата. Постепенно към тях добавяте разтопеното масло, пюрираните лимони, както и кората. Обърквате цялата смес и я изсипвате върху блата. Следва да изпечете сладкиша на температура от 200 градуса за не повече от 40 минути.

Ето още няколко идеи за новогодишни десерти и сладкиши, които можете да разгледате от посочените линкове:

- шоколадова торта

- орехова торта

- сметанова торта

- целувчена торта

- палачинкова торта

- торта Гараш

- щолен

- фунийки

- чийзкейк

- сладка баница

- баклава

- кадаиф

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest