Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Вкусни коледни предястия

Вкусни коледни предястия

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Салата с цвекло и херинга

Коледа е времето, когато идват много гости и трябва да се представите добре пред тях. Затова можете да ги изненадате с необичайни предястия за празника. Такова предястие е кулата с авокадо и цвекло.

Необходими продукти: 1 узряло авокадо, 1 глава червено цвекло, 1 консерва риба тон, 1 голям домат, 2 яйца, 2 глави лук, 1 опаковка майонеза, сокът от 1 лимон, копър, сол и черен пипер на вкус.

Цвеклото се сварява до омекване, оставя се да изстине и се обелва.

Нарязва се на малки кубчета. Яйцата се сваряват и също се нарязват на малки кубчета. Авокадото се бели, маха се костилката и се нарязва на кубчета. Доматът също се нарязва на малки кубчета, както и главата лук.

В средата на чинията се прави малък кръг от нарязания домат. С помощта на нож се намазва с майонезата. Върху този слой се подреждат кубчетата лук, следва майонеза и риба тон. Отново майонеза, след което следва авокадото. И този слой се намазва с майонеза и се разпределя отгоре цвеклото. Намазва се с майонеза и щедро се поръсва с нарязаните яйца. Полива се с лимоновия сок, поръсва се с черен пипер, сол и копър.

Коледни предястия

Коледните кесийки с изненада ще се харесат на гостите ви.

Необходими продукти: 3 яйца, 300 грама брашно, половин литър прясно мляко, сол, зелен лук, малко олио, 150 грама пушени пилешки гърди, 3 супени лъжици майонеза, 1 краставица, 50 грама кашкавал, копър, магданоз, сол и черен пипер на вкус.

От яйцата, брашното и прясното мляко се прави тесто и се пържат палачинки. Пилешкото месо се реже на кубчета, зелените подправки се режат на ситно, кашкавалът се настъргва. Краставицата се реже на ситно. Смесват се кашкавалът, краставицата, месото, зелените подправки, майонезата, солта и черният пипер. Върху всяка палачинка се слага по малко от плънката, краищата се вдигат нагоре и с едно перо зелен лук се връзва като кесийка.

Предястието от бадеми, фурми и бекон е за изискани ценители на деликатесите.

Необходими продукти: 250 грама фурми без костилки, 150 грама бадеми, 500 грама фино нарязан на ленти бекон. Фурната се нагрява до 220 градуса в режим грил. Във всяка фурма се слага по един бадем, завива се с лента бекон и се фиксира с клечка за зъби. Пече се 10 минути, докато беконът не стане златист и хрупкав.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest