Идеи за домашна механа

Механа

В старите времена механата е била мястото установено за пиене, но и избора на места тогава, не е бил голям, както и в наши дни. Днес домашната механа още се радва на полулярност и събира хора, които се забавляват в уютната и обстановка.

Всеки си е мечтал да си има механа вкъщи, където в студените зимни нощи приятелски смях да оглася камината и както се пее в песните, руйно вино да се лей. А през лятото да ни разхлажда с помощта на тежки бирени халби или мирис на узо, придружен от таратор.

Сигурно си казвате - да страхотна идея, но къде? Отговорът е мазето (избата), разбира се само, ако не го употребявате по предназначение.

Ако искате да спестите място, можете да направите бар. За таверна е задължително плотът му да бъде направен от дърво. останалата част може да бъде от камък или от дърво. Сложете гумени подложки по ръба на бара, за да е удобно на гостите ви, когато решат да се облегнат с лакти върху него. Купете бар-столове от дърво, с високи облегалки, за по-добър комфорт.

Изберете дървена ламперия и стъклопис.

Нека си признаем обаче, че най-удобно и приятно е, като сме на маса. Изберете стабилна дървена маса и пейки с удобни облегалки, вместо столове. Колкото по-състарени изглеждат мебелите, толкова по-автентична ще бъде атмосферата в механата ви. За покривка на масата, най-добре ще се впише карето.

Ако все още пазите стария бюфет от къщата на дядо ви, използвайте го в механата. Ако пространството не позволява, може да сложите една две полици само.

Домашна механа

Изберете неярка светлина, за да получите по-топла атмосфера. Използвайте свещи и фенери.

Цветовете също трябва да са тъмни, неярки и топли, така ще направите помещението, по-уютно.

Използвайте стари вещи за декорация - лули, кутии за цигари, пури и книги, метални менчета и кофи, дърворезба за стените, дъбови бъчви.

Чиниите, изберете да са керамични, такива, които са били актуални едно време.

Използвайте черги, не само за пода, но и като украса на стените.

Можете да поставите дартс на стената, таблата също е добра игра за приятели ви, дошли на гости в домашната ви механа. Всичко, което ще ви донесе допълнителен уют и комфорт нека присъства в автентичната обстановка на домашната ви механа.

И най-важното - наздраве! [научи повече...]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.2
Общо 10 гласували
5 2
4 1
3 5
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Водещи от категорията

Избрано

Подобни Статии

От другите сайтове

Свързани Рецепти

На актуалната страница виждаш материал относно Идеи за домашна механа. Ако имаш предложение или смяташ, че публикуваната информация не съответства на заглавието Идеи за домашна механа, можеш да се свържеш с Готвач.бг от формата за контакт и ние ще редактираме/разширим статията.