Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да сготвим свински крачета

Как да сготвим свински крачета

Свински крачета

Свинските крачета могат да се приготвят по няколко различни начина, най-разпространен и известен от които е пачата. Всъщност пачата е супа, в която е добре да се сложат не само свински крака, а също и уши и опашка, разбира се отново свински. Но дори да я направите само с крака, отново ще има същия вкус. Важно е при сервиране тя да бъде много топла. Ето и рецепта за пача от свински крака:

Пача от свински крачета

Необходими продукти: 2 броя свински крачета, черен пипер, сол, ориз/фиде, оцет, чесън

Начин на приготвяне: Измивате много добре крачетата, след което ги слагате в тенджера със студена вода и ги оставяте да се сварят много добре. След като са се сварили, в същия бульон добавяте черния пипер (най-добре на зърна) и солта на вкус.

Свински крака

Крачетата трябва да се обезкостят и отново да се върнат към бульона. Може да добавите и малко фиде или ориз – за сгъстяване на супата. По желание заедно с подправките може да добавите и 1 бр. дафинов лист.

Сервирате пачата много топла в купичка. Към нея, по желание, може да се добави люто или сос, предварително направен от счуканите скилидки чесън и оцет. Колко точно чесън и оцет ще добавите, зависи от вкуса на тези, които ще похапват от супата.

Можете да приготвите и свински крачета с боб – също става много вкусно и за разлика от пачата тази рецепта не се усеща толкова мазна и тежка, но отново е доста хранителна. Ето и какво ви е нужно, за да си я приготвите:

Боб със свинско

Боб със свински крачета

Необходими продукти: глава лук, 2 моркова, ½ кг боб, свински крачета, сол, джоджен, олио и червен пипер

Начин на приготвяне: Подварете боба, толкова че да омекне. Направете в друг съд същото и с месото – съвсем леко да поомекне, не да се свари, защото следва и друга термична обработка. Изсипвате боба в голям глинен гювеч, след което добавяте лука, моркова и подправките. Отцеждате краката от бульона и ги добавяте към боба.

Трябва да залеете цялото ястие с бульона, където се е варило свинското месо, но предварително го прецедете много добре. Ако ви се струва малко течността, добавете вода. Затваряте гювеча и печете в умерена фурна поне 2 часа и 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest