Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да сготвим пилешки дробчета

Как да сготвим пилешки дробчета

Пилешки дробчета

Пилешките дробчета са много вкусни и лесни за приготвяне. Рецептите са толкова много, а както и да ги направите стават много вкусни и ароматни. В някои рецепти е задължително да се сваряват, в други се пекат, трети предлагат само да ги запържете.

Изобщо истинско изобилие от рецепти, но коя да избере и как ще станат най-вкусни? Естествено това са все въпроси, на които освен вас няма кой да отговори. Начинът е да опитате много рецепти, за да намерите най-подходящата за вашия вкус. Има и такива предложения, които ще ви отблъскват още докато четете необходимите продукти.

Най-често пилешките дробчета се готвят във фурна заедно с някакви други зеленчуци – например може да добавите кисели краставички, печена пиперка, малко лук, гъби и добре познатите ни подправки сол и черен пипер.

След това наръсвате много обилно с кашкавал и запичате във фурната. За да станат по-крехки, сложете малко вино, независимо каква рецепта сте избрали – ако сложите ½ ч.ч вино, добавете същото количество вода.

Друг начин е да ги подварите леко и след това да ги изпържите в масло като може да добавите и гъби – чудесно предястие. При сервирането, ако желаете, може да добавите лъжица картофено пюре и чаша вино и не забравяйте да ги поръсите с пресен магданоз.

Дробчета на фурна

Ето и една рецепта за приготвянето на запечени дробчета.

Запечени пилешки дробчета

Необходими продукти: 1 кг пилешки дробчета, 2 бр. пипер, 2 домата, връзка пресен босилек, 200 г гъби, 2 моркова, 1 глава лук, 1 глава чесън, сол, черен пипер, олио; за заливката: прясно мляко, яйце

Начин на приготвяне: Кипвате дробчетата и ги оставяте да врат 5 минути, след което ги отцеждате. В йенската тава нареждате лук на шайби и скилидките чесън, отгоре добавяте пилешкото, след това покривате с предварително запържени гъби, морков и чушка (нарязани по ваше желание).

Наръсвате много добре с черен пипер и сол и захлупвате с капак. След като зеленчуците пуснат течност, издърпвате тавата и добавяте нарязаните на шайби домати, поръсени с босилек.

Слагате отново тавата във фурната – да се запекат хубаво доматите. След като променят цвета си, трябва да ги залеете с заливка от прясно мляко и яйце – изчаквате да стане златиста и изключвате фурната. Мусаката се сервира с чаша студена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest