Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусни предястия за гости

Вкусни предястия за гости

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Предястия

Когато очаквате гости, изненадайте ги приятно с вкусни и ефектни предястия. Те няма да ви отнемат много време, но ще докажат на гостите ви, че сте перфектни в готвенето.

Интересно и вкусно предястие е свареният език с пикантни подправки.

Необходими продукти: 1 телешки език, 1 супена лъжица майорана, 1 супена лъжица чубрица, 1 супена лъжица сушен копър, 1 супена лъжица босилек, 10 зърна черен пипер, 10 зърна бял пипер, щипка лют червен пипер, щипка къри, 1 глава чесън, 2 дафинови листа, сол на вкус.

Телешки език

Начин на приготвяне: Зърната черен и бял пипер се намачкват и се слагат в тенджера. Добавя се дафиновият лист и вода, колкото да покрие езика. След като водата кипне, се добавя езикът и се вари около два часа до омекване.

Изважда се езикът от бульона, измива се със студена вода и се почиства от ципата. Връща се в бульона и се вари десет минути. След това отново се вади, нарязва се на тънки резени и се овалва добре в смес от всички подправки и нарязания на ситно чесън. Завива се в прозрачно фолио и се оставя в хладилника за 3 часа. Сервира се студено.

Ефектно предястие са яйцата, пълнени с риба тон.

Пълнени яйца

Необходими продукти: 8 яйца, 200 грама риба тон в олио или зехтин, 50 грама кашкавал, 2 клончета копър, 2 супени лъжици заквасена сметана, 30 грама тиквени белени семки.

Начин на приготвяне: Яйцата се сваряват за осем минути, заливат се със студена вода и след като изстинат, се обелват и се разрязват на половинки. С чаена лъжичка внимателно се изваждат жълтъците и се смесват с нарязания на ситно копър, настъргания кашкавал и рибата тон с олиото.

Добавя се сметана и всичко се разбърква. От сместа се оформят 16 топчета. Тиквените семки се счукват на ситно или на едро и в тях се овалват топчетата. Всяко топче се слага в белтък и всички се нареждат в чиния.

Мус от сьомга и авокадо

Мусът от сьомга и авокадо е лесно и много ефектно предястие.

Необходими продукти: 1 авокадо, 1 супена лъжица лимонов сок, 100 грама заквасена сметана, 150 грама пушена сьомга, 2 пера зелен лук, сол на вкус, щипка черен пипер, щипка бял пипер, краставица и копър за украса.

Начин на приготвяне: Авокадото се почиства от кората и костилката и се намачква до пюре. Добавя се лимоновият сок и сметаната, солта, черният и белият пипер и всичко се разбива до пухкав мус.

Мусът се разпределя в красиви стъклени чаши. Сьомгата и зеленият лук се нарязват на ситно и се разпределят върху муса. Мусът се украсява с нарязани на ситно краставица и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest