петък, 27 май

Джинджифил и мед срещу рак

Мед

Лечебните свойства на меда са познати от хиляди години. Той е почитан още от древните гърци и египтяни, които са го използвали като мощно лекарство срещу рани и изгаряния.

В днешно време се разкриват все повече приложения и ползи от този лечебен продукт. Такива са разкрити в изследване с мишки, заразени с ракови клетки. Резултатите показват спиране на растежа на туморите, вследствие употребата на мед. Предполага се, че такова ще е действието и върху човека.

Медът съдържа флавоноиди и антиоксиданти, които помагат за намаляване риска от някои видове рак и сърдечно-съдови заболявания. Притежава както превантивни свойства срещу карцерогенните вещества, така и антитуморни. Изследванията показват, че медът предотвратява слабеенето на раковоболните.

Джинджифил и мед

Сред разнообразието от видове мед, има някои по-специфични, които притежават доста силно влияние. Такива са медът Manuka от Нова Зеландия и Israeli. Лошота новина е, че екологичните проблеми и употребата на пестициди избиват цели пчелни семейства, което е изключително страшно за целия природен баланс.

За Manuka се знае, че може да убие над 250 бактерии. Учените смятат, че лечебните му свойства се дължат на наличието на ензима оксидаза глюкоза, който произвежда водороден прекис - антисептик. Високата концентрация на захар в ензима потиска развитието на бактерии.

Медът Israeli действа много добре срещу страничните ефекти, причинени от химиотерапия. Поддържа имунната система, възвръща силите и издръжливостта на организма много бързо.

Джинджифил

Освен мед, противораково действие има и джинджифилът. Неговите действия също са доказани в експериемнтирани върху мишки, имащи рак. Те показват, че джинджифилът убива раковите клетки по два начина. Кара ги да се самоунищожават и да се "самоизяждат".

Джинджифилът може да помогне в борбата с раковите клетки, които са изградили устойчивост срещу химиотерапия и повтарящо се лечение без да вреди на здравите.

Има една много лесна народна рецепта, която включва и двата продукта и която се използва за лечение на рак.

За да я приготвите ви трябват: 1-2 кг мед и 2 големи корена джинджифил.

Настържете корените и ги смесете с меда. Взимайте от сместа по 3-4 пъти дневено по една лъжичка.[научи повече...]

  • Google+
  • Pinterest

3.3
Общо 29 гласували
5 8
4 5
3 8
2 5
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Maria
28.02.2016 06:56
Piite I go iazte bez prekasvane, tova e nai-poleznia dezifektor I ditoksikator na prirodata. Edin chai sutrin vi reshava mnogo problemi. Ot staven revmatizam- artrit do astma. Ot sobstven opit vi kazvam polzvaite go vsekidnevno kato chai I niama da imate problemi s imuna Sistema I ne samo.
0
0
Maria
28.02.2016 06:48
Piite nastargan Ginger, vsaka sutrin kato chai s med. Pomaga za vsichko absolutno.
0
0
Desita
15.11.2014 22:57
Аз го ползвам от 3 седмици за подсилване на имунната система . Корените се обелват и е желателно да се смелят с чопър , защото имат власинки (като лико),които са неприятни ако са минати през ренде.Дозата е половин килограм мед (равнява се на половин компотен буркан) и един голям корен джинджифил . Бях отслабнала много след тежко боледуване . Вече усещам ефекта и смея да твърдя , че действа.Пие се 3-4 пъти на ден преди ядене . До 3 месеца може да се взема без почивка .
4
0
Джена
20.02.2014 17:58
Колко време трябва да се взема джинджифил и мед?
Петьо
23.03.2014 07:46
И аз това се питам.
1
0
5
6
Ани
11.02.2014 19:17
Дано да ми помогне тази рецепта. Страдам от рак на шийка на матка
Силвия
11.06.2014 23:08
Здравей, помогна ли ти сместа? Моя близка също има рак на шийката на матката и искам да я убедя да изпробва и този метод.
4
4
7
2
Наталия
25.09.2013 02:40
Точната смес е 1 кг мед + 0,5 кг джинджифил. Джинджифила се обелва и настъргва, може и да се смели с чопър, и се обърква с меда. Съхранява се в буркан, да не е някоя пластмасова или метална кутия, и се ядат 3-4 лъжици на ден, като лъжицата не трябва да е метална. Аз го ям с дървена, купих си малка дървена лъжица специално за това. Освен всичко друго е страхотен за имунната система.
13
2
Руми
12.09.2013 22:38
В тази публикация дозата е един, два килограма мед с два корена джинджифил, а в друга публикация пише 1/2 кг.,което според мен означава половин кг. мед на 2 големи корена джинджифил, кое е верното. Кога се взема преди или след храна. Аз си направих в половин кг. мед и сутринта взех на гладно, цял ден ми беше лошо и ми се гадеше... обяснете...
21
5
Елена Илчева
14.06.2013 16:01
Джинджифила бели ли се или целия се настъргва
19
2
меги димчова
24.05.2013 19:25
може ли взимането на мед и джинджифил да пречат при изкаран инфаркт?
12
5
Румяна
21.05.2013 15:53
В предишна публикация за смес от джинджифил и мед се уточняваше да се консумира с дървена лъжица.
6
0

Водещи от категорията

Избрано

Подобни Статии

От другите сайтове

Свързани Рецепти

В тази страница виждаш материал на тема Джинджифил и мед срещу рак. Ако имаш въпрос или си на мнение, че написаната информация не отговоря на темата Джинджифил и мед срещу рак, можеш да се свържеш с нас от форумуляра за връзка и ние ще редактираме/разширим публикацията.