четвъртък, 11 февруари

Джинджифил и мед срещу рак

Мед
3.4 от 28 Гласа

Лечебните свойства на меда са познати от хиляди години. Той е почитан още от древните гърци и египтяни, които са го използвали като мощно лекарство срещу рани и изгаряния.

В днешно време се разкриват все повече приложения и ползи от този лечебен продукт. Такива са разкрити в изследване с мишки, заразени с ракови клетки. Резултатите показват спиране на растежа на туморите, вследствие употребата на мед. Предполага се, че такова ще е действието и върху човека.

Медът съдържа флавоноиди и антиоксиданти, които помагат за намаляване риска от някои видове рак и сърдечно-съдови заболявания. Притежава както превантивни свойства срещу карцерогенните вещества, така и антитуморни. Изследванията показват, че медът предотвратява слабеенето на раковоболните.

Джинджифил и мед

Сред разнообразието от видове мед, има някои по-специфични, които притежават доста силно влияние. Такива са медът Manuka от Нова Зеландия и Israeli. Лошота новина е, че екологичните проблеми и употребата на пестициди избиват цели пчелни семейства, което е изключително страшно за целия природен баланс.

За Manuka се знае, че може да убие над 250 бактерии. Учените смятат, че лечебните му свойства се дължат на наличието на ензима оксидаза глюкоза, който произвежда водороден прекис - антисептик. Високата концентрация на захар в ензима потиска развитието на бактерии.

Медът Israeli действа много добре срещу страничните ефекти, причинени от химиотерапия. Поддържа имунната система, възвръща силите и издръжливостта на организма много бързо.

Джинджифил

Освен мед, противораково действие има и джинджифилът. Неговите действия също са доказани в експериемнтирани върху мишки, имащи рак. Те показват, че джинджифилът убива раковите клетки по два начина. Кара ги да се самоунищожават и да се "самоизяждат".

Джинджифилът може да помогне в борбата с раковите клетки, които са изградили устойчивост срещу химиотерапия и повтарящо се лечение без да вреди на здравите.

Има една много лесна народна рецепта, която включва и двата продукта и която се използва за лечение на рак.

За да я приготвите ви трябват: 1-2 кг мед и 2 големи корена джинджифил.

Настържете корените и ги смесете с меда. Взимайте от сместа по 3-4 пъти дневено по една лъжичка.[научи повече...]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Отзиви (9)

4
0
Отговор
Desita

2014-11-15, Оценка 5.0 от 5 за Джинджифил и мед срещу рак

Аз го ползвам от 3 седмици за подсилване на имунната система . Корените се обелват и е желателно да се смелят с чопър , защото имат власинки (като лико),които са неприятни ако са минати през ренде.Дозата е половин килограм мед (равнява се на половин компотен буркан) и един голям корен джинджифил . Бях отслабнала много след тежко боледуване . Вече усещам ефекта и смея да твърдя , че действа.Пие се 3-4 пъти на ден преди ядене . До 3 месеца може да се взема без почивка .
5
6
Отговор
Джена

2014-02-20, Оценка 5.0 от 5 за Джинджифил и мед срещу рак

Колко време трябва да се взема джинджифил и мед?
1
0
ПетьоИ аз това се питам.
6
2
Отговор
Ани

2014-02-11, Оценка 5.0 от 5 за Джинджифил и мед срещу рак

Дано да ми помогне тази рецепта. Страдам от рак на шийка на матка
4
3
СилвияЗдравей, помогна ли ти сместа? Моя близка също има рак на шийката на матката и искам да я убедя да изпробва и този метод.
12
2
Отговор
Наталия

2013-09-25, Оценка 5.0 от 5 за Джинджифил и мед срещу рак

Точната смес е 1 кг мед + 0,5 кг джинджифил. Джинджифила се обелва и настъргва, може и да се смели с чопър, и се обърква с меда. Съхранява се в буркан, да не е някоя пластмасова или метална кутия, и се ядат 3-4 лъжици на ден, като лъжицата не трябва да е метална. Аз го ям с дървена, купих си малка дървена лъжица специално за това. Освен всичко друго е страхотен за имунната система.
20
4
Отговор
Руми

2013-09-12, Оценка 5.0 от 5 за Джинджифил и мед срещу рак

В тази публикация дозата е един, два килограма мед с два корена джинджифил, а в друга публикация пише 1/2 кг.,което според мен означава половин кг. мед на 2 големи корена джинджифил, кое е верното. Кога се взема преди или след храна. Аз си направих в половин кг. мед и сутринта взех на гладно, цял ден ми беше лошо и ми се гадеше... обяснете...
19
2
Отговор
Елена Илчева

2013-06-14, Оценка 3.0 от 5 за Джинджифил и мед срещу рак

Джинджифила бели ли се или целия се настъргва
11
4
Отговор
меги димчова

2013-05-24, Оценка 3.0 от 5 за Джинджифил и мед срещу рак

може ли взимането на мед и джинджифил да пречат при изкаран инфаркт?
6
0
Отговор
Румяна

2013-05-21, Оценка 3.0 от 5 за Джинджифил и мед срещу рак

В предишна публикация за смес от джинджифил и мед се уточняваше да се консумира с дървена лъжица.
9
0
Отговор
Еми

2013-04-14, Оценка 5.0 от 5 за Джинджифил и мед срещу рак

Много добро действие на джинджифила и меда не само за рак.
При заболявания на гърлото, стомаха, липса на апетит.
В големите вериги хранителни магазини се продават цели грудки, а озахарени резенчета можете да откриете в магазините за сушени плодове.
Здраве на всички!

Водещи от категорията

Избрано

Подобни Статии

От другите сайтове

Свързани Рецепти

В тази страница виждаш материал на тема Джинджифил и мед срещу рак. Ако имаш въпрос или си на мнение, че написаната информация не отговоря на темата Джинджифил и мед срещу рак, можеш да се свържеш с нас от форумуляра за връзка и ние ще редактираме/разширим публикацията.