Какво да сготвим за Свети Валентин

Свети Валентин

Празникът на влюбенитеСвети Валентин – е най-добрият момент да съчетаем кулинарните си умения с дълбоките си чувства.

Романтичната тема може да започне още от сутринта, когато поднесете на половинката си палачинки във формата на сърца. Необходими продукти: 1 чаша брашно, 2 яйца, щипка сол, щипка захар, половин литър прясно мляко, 4 супени лъжици заквасена сметана, шоколад, пудра захар и сладко от ягоди.

Романтични палачинки

От яйцата, брашното, млякото, солта и захарта се прави тесто се пържат палачинки. От готовите палачинки се изрязват сърца, слепват се две по две, като се пълнят с шоколад или сладко, отгоре се намазват по ръбовете със сметана. В средата се изписва с тубичка течен шоколад първата буква на половинката ви и се поръсва с пудра захар. Сервира се в леглото.

Вечерята трябва да е много специална. Тя трябва да е лека и направена от съставки, които възбуждат не само апетита, а имат и доказани свойства на афродизиаци.

Салатата от авокадо с бекон и цитрусов сос и подходяща за стартиране на официалната вечеря.

Салата с авокадо и бекон

Необходими продукти: 1 голямо узряло авокадо, 100 грама бекон, нарязан тънко, 1 маруля или салата айсберг, 20 грама масло, 3 супени лъжици кетчуп, 1 супена лъжица соев сос, 1 супена лъжица оцет и 3 супени лъжици кафява захар.

Беконът се запържва до златисто. Авокадото се обелва и се нарязва. Марулята или салатата айсберг се нарязва и се смесва с авокадото.

В стъклена или порцеланова купа се смесват маслото, кетчупът, соевият сос, оцетът и захарта. Всичко се разбърква и се слага в микровълновата фурна за 2 минути. Върху авокадото и марулята се разпределя беконът и се полива със соса.

Сьомгата със сос от шампанско е перфектна за основно ястие на вечерята за Свети Валентин. Необходими са 2 парчета сьомга, 30 грама масло, половин глава лук, щипка естрагон, 150 милилитра шампанско, 100 милилитра течна сметана, 400 грама картофи.

Сьомга

В разтопеното масло се запържва нарязаният лук. Добавя се шампанското и се оставя да ври на слаб огън, докато се изпари наполовина. Добавя се сметаната и сосът се прецежда. Връща се в тигана, добавя се естрагонът и се оставя 1 минута на котлона. Картофите се обелват и се задушават. На скара или във фурната се запичат парчетата сьомга и се поднасят със соса от шампанско и задушени картофи.

За тези, които не обичат риба, е подходящо пилето с мед и подправки. Необходими са 1 пиле, 100 милилитра бяло вино, 30 грама масло, 3 супени лъжици течен мед, шепа пресен босилек и шепа кориандър.

Подправките се слагат в пилето, което отвън се намазва с масло, а след това – с течния мед. Пече се 20 минути на фурна, полива се с вино и след това се пече, като периодично се полива, за да е сочно.

Ягоди в шоколад

Десертът трябва да е съвсем лек - най-подходящи за празника са парченца плодове, топнати в разтопен шоколад.

5 3
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати