Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусни супи за отслабване

Вкусни супи за отслабване

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Вкусни супи

С помощта на супа можете да се отървете от излишните килограми. Достатъчно е на обяд и на вечеря да изяждате една голяма купа от диетичната супа и резултатът е гарантиран.

Освен супата може да изядате пълнозърнеста филийка и лек плодов десерт. Малко по-бавно ще отслабнете, ако замествате само едно от храненията с диетична супа.

Много е ефикасна супа от авокадо.Необходими продукти: 200 грама пилешко филе, 1 зелена чушка, 2 супени лъжици зехтин, сол на вкус, 1 глава лук, 3 броя авокадо, сокът на един лимон, малко кориандър.

Крем супи

Месото се нарязва на ситно, добавя се сол и се сварява в литър и половина вода. Лукът се нарязва на шайби, чушката се нарязва на кубчета, и се добавят в бульона.

Добавят се нарязаното на ситно авокадо, почистено от кората и костилката. След като зеленчуците се сварят, супата се пасира, добавя се лимоновият сок и кориандърът и се сервира.

Доматената супа за отслабване също е ефикасна.Необходими продукти: 1 килограм настъргани домати, 300 грама телешко месо, 300 грама картофи, 1 червена чушка, 1 глава лук, сол и черен пипер на вкус, 1 дафинов лист, 2 супени лъжици нарязан на ситно магданоз.

Доматена супа с месо

Картофите и месото се нарязват на ситно и се сваряват в литър и половина вода. Добавя се сол и черен пипер, нарязаният на ситно лук, настърганите домати и се вари половин час на бавен огън.

Добавя се нарязаната на ситно чушка, магданозът, дафиновият лист и супата се маха от котлона. Поръсва се с магданоз и се сервира топла.

Крем-супата от моркови е много полезна за тези, които искат да отслабнат. Необходими продукти: 450 грама моркови, 1 глава лук, 1 картоф, 1 супена лъжица зехтин, 1 литър зеленчуков бульон, 1 супена лъжица лимонов сок, 5 стъбла от целина, щипка джинджифил на прах, сол и черен пипер на вкус.

Нарязаният на ситно лук се запържва леко в зехтина и се добавят нарязаните моркови и нарязаният картоф. Задушават се пет минути, добавят се нарязаните на ситно стъбла от целина, добавя се и бульонът и се вари 20 минути на силен огън.

След това се вари още 20 минути на бавен огън. След като изстине малко, се пасира, добавя се лимонов сок, сол и черен пипер на вкус и щипка джинджифил на прах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
58
411
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Даниела
Даниела
07.04.2016 23:38
Специално Авокадото го водят като,,Унищожител на калорийте''.Садържа повече от 20 витамина и минерали,необходими за здравето.Има много диети,които го включват в менюто си.Много вкусна напитка е сок от авокадо +сок от боровинки.
1
0
sashka
sashka
03.04.2013 10:13
Чела съм, че авокадото не се готви, защото нещо се променя и разваля вкуса му
13
0