Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Студени предястия с палачинки

Студени предястия с палачинки

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
Предястия с палачинки

Едни от най-вкусните, а и най-лесни за всяка домакиня предястия, са тези от палачинки. Ако ви предстои семейна вечеря или такава с приятели, то задължително заложете на тях.

За да се приготвят, първото нещо е да се снабдите с палачинки. Може да закупите готови такива, но всички знаем, че домашното си е най-добро. За приготвянето на 20- 25 палачинки са ви необходими:

Солени палачинки

Необходими продукти: 250 гр. брашно, 0.5 литра прясно мляко, 3 големи или 4 малки яйца, 2 щипки сол, 1 супена лъжица олио, 20 гр. разтопено масло.

Брашното се слага в дълбок съд и му се прави кладенче, в което се изсипват яйцата, предварително разбити. Бавно се добавя половината мляко. Бие се 2-3 минути, за да се получи гладка смес.

Палачинки с шунка

Към нея се добавят солта, олиото и разтопеното масло. Разбива се добре и се долива и втората половина от млякото. След като престои половин час, може да се пристъпи към пърженето.

Когато сте готови с палачинките, ги оставете да изстинат напълно. От всяка палачинка се правят рулца, които ще напълним с различни видове плънка. Рулцата може да направите различни по размер, по желание. Ако са по-малки, много кокетно изглеждат със забодена клечка за зъби в тях, за по-лесна консумация.

Запечени палачинки

Като плънка на нашето студено предястие могат да се използват много продукти. Руската салата и снежанката са добро решение. За предпочитащите морски дарове могат да се сложат и рулца от раци. Хапките могат да се завършат с перо от зелен лук, за по приятен и елегантен вид.

Ако разполагате с повече време преди да дойдат гостите, можете да заложите на „по-засукани” хапки. Изпържете кайма с 1-2 глави ситно нарязан лук. Подправя се с чубрица, червен и черен пипер. От палачинките се сгъват малки хапки, които се пълнят с каймата.

Нареждат се в намазнена тавичка. Отгоре се поръсват с настърган кашкавал и се запичат за няколко минути във фурната. След като изстинат, краищата им се завързват с перо от зелен лук.

Подобна идея е да напълните палачинките с малки кубчета кашкавал, шунка, сирене. Завиват се, наръсват се с кашкавал и се запичат. Без да ги запичате пък, може да завиете нарязано пилешко месо, майонеза или каквото ви дойде на ума. Просто опитайте и ще се учудите от резултата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest