Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Сготви бързо и лесно: Свинско

Сготви бързо и лесно: Свинско

Свинско Месо

Свинското месо е едно от най-използваните и консумирани меса у нас. Можем да си го направим по много начини и общо взето попадаме на доста сходни рецепти. Ние сме решили да ви предложим няколко по-интересни неща, чиито краен ефект ще бъде не само вкусно ястие, но и спестено време.

Свинско месо със зеленчуков сос

Необходими продукти: 800 г свинско месо, глава лук, 2 пиперки, 1 морков, 2 стръка пресен чесън, 2 домата, 1 ч.ч бяло вино, черен пипер, сол, розмарин, 2–3 с.л брашно.

Начин на приготвяне: Овалвате месото в брашното и го слагате да се запържи. След това добавяте пипера, чесъна, морковите и лука да се запържат заедно с месото, накрая посолявате и слагате смлян черен пипер и розмарин.

Свинско

Обърквате добре и добавяте ситно накълцаните домати, оставете ги да си променят вкуса и сложете бялото вино и ½ ч.ч вода – нека да покъкри около 45 минути. След това отдръпнете от котлона и извадете зеленчуците – пасирайте ги. Сервирате месото полято със соса.

Свински котлети с лимон

Необходими продукти: свински котлети, 4 скилидки чесън, 1 лимон, 1 връзка магданоз, 4 -5 с.л зехтин, 4 – 5 с.л горчица

Начин на приготвяне: Смесвате пресования чесън, нарязаната на ситно връзка магданоз, зехтина, сокът от лимон и горчицата и хубаво обтривате котлетите. Оставяте ги така поне 30 минути. Най-добре е да стоят цяло денонощие. След това ги поръсвате с черен пипер и сол и печете на скарата.

Готвене на Свинско

Следващата рецепта е с много малко продукти, но става вкусно и месото става крехко. За нея може да подберете по-сухо или мазно месо – зависи от вкуса ви. Ето и какво ви е нужно, за да си я приготвите:

Свинско в йенска тенджера

Необходими продукти: 500 г месо, топено сирене, 1 ч.ч бяло вино, масло, чесън, мащерка и сол

Начин на приготвяне: запържвате за кратко месото в масло и после го изсипвате в йенската тенджера. Добавяте няколко триъгълничета топено сирене, на места парчета масло, няколко скилидки чесън нарязани на филии, подправките и бялото вино. Затваряте и печете за около час и половина на умерена фурна. За по-сигурни опитайте дали месото е готово преди да изключите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest