Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Сготви бързо и лесно: Пиле

Сготви бързо и лесно: Пиле

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Рецепти за пиле

Пилешките ястия са любими на малки и големи. Може бързо и лесно да приготвите пилешко месо, като излезете от стереотипа на пиле с картофи.

Пилето по испански е много вкусно и се приготвя лесно.

Пилешко

Необходими продукти: 400 грама пилешко месо, 1 глава лук, 100 грама печурки, 4 едри картофа, 2 супени лъжици масло, 3 червени чушки, 3 супени лъжици бяло вино, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Пилешкото месо се измива, подсушава се и се нарязва на едро. Натърква се със сол и черен пипер. Лукът, нарязан на ситно, се запържва до златисто, и се добавят нарязаните на ситно гъби. Залива се с вода, колкото да го покрие, и се задушава 8 минути.

Пилешко по испански

Пилешкото месо се запържва до бяло, добавя се бульонът с гъбите и се оставя да къкри на слаб огън. След 10 минути се добавят картофите, нарязани на кубчета, и нарязаните на шайби чушки. След 10 минути се добавя виното и всичко се задушава до готовност на слаб огън.

Меденото пиле с царевица е вкусно ястие, което изглежда ефектно и е подходящо за гости.

Необходими продукти: 1 пиле, 200 милилитра портокалов сок, 3 чаени лъжички мед, 20 милилитра водка, 1 щипка джинджифил на прах, 1 скилидка чесън, 4 сурови царевични кочана, 1 чаена лъжичка захар, 2 домата, 2 супени лъжици зехтин, зелени подправки, сол и черен пипер на вкус.

Пиле със сметана

Начин на приготвяне: Пилето се нарязва на едри парчета. Смесват се портокаловият сок, водката, медът и джинджифилът. Добавя се нарязаният на ситно чесън. С тази марината се покрива месото и се оставя да престои 1 час. Можете да приготвите маринатата от вечерта и да оставите в нея месото за цяла нощ – така ще стане още по-крехко.

Месото се отцежда от маринатата и се запържва до златисто, като от време на време се намазва с марината. Царевицата се сварява, като във водата се добавя захар. Доматите се нарязват и се поливат с малко зехтин.

Пилешкото месо се сервира, като се комбинира с царевица и нарязани доматки. Всичко се поръсва със зелени подправки. Овкусява се със сол и черен пипер, могат да се добавят и други подправки като къри и чесън на прах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest