Спестете пари, като готвите с налични в дома продукти

Икономично готвене

Можете да спестите доста пари от пазаруване по лесен начин – просто използвайте за приготвяне на храната това, което имате подръка. Във всеки дом има налични много продукти, но постоянно се купуват нови за разнообразяване на менюто.

Бъдете икономични и няколко дни ще можете да се храните само с това, което имате подръка. Това е полезно и когато нямате време за пазаруване.

Ще бъдете изненадани колко интересни и приятни ястия можете да създадете само от това, което ще откриете в кухнята си. Направете анализ на кухненските шкафове, на хладилника и на фризера си.

С малко продукти и повече въображение можете да създадете пълноценно меню за цялото семейство. Дори ограниченията в бюджета не могат да ви спрат да създавате вкусни и разнообразни ястия.

Продукти от хладилника

Ако във фризера ви се съхранява риба, размразете я и я превърнете във вкусна и хранителна супа с картофи и различни подправки. А ако имате и няколко листа целина, супата ще е възхитителна. Ще са ви необходими също така лук и подправки на вкус.

Със сигурност в дома си всеки има поне един пакет макаронени изделия - макарони, спагети или друг вид паста. Можете да запазите част от рибата или просто да извадите съвсем малко риба от супата и така ще сготвите паста с риба. Подправете я с доматен сос или дори с кетчуп.

Икономични рецепти

Ако имате няколко яйца и остатъци от салами, лесно ще направите хемендекс – нарежете салама, леко го запържете и залейте с разбитите яйца.

А ако ви е останал малко зелен лук, който се чудите какво да правите, опържете го и също залейте с разбити яйца – получава се вкусен и свеж омлет.

За да не се чудите какво да сготвите, когато бюджетът ви е ограничен или просто ви мързи, поддържайте в кухнята си винаги набор от базови продукти. Добре е да имате винаги подръка макаронени изделия, ориз, яйца, поне едно парче месо или риба във фризера, както и основни зеленчуци като картофи и лук.

Добре е да имате и поне един или два пакета зърнени храни. Ако в хладилника си имате мляко или млечни продукти, това ще ви помогне да разнообразите менюто си.

5 4
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати